Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.- «Αυξάνεται» η διαφορά της Προέδρου Αρόγιο από τους αντιπάλους, της ενόψει των προεδρικών εκλογών της 10ης Μάη. Δημοσκοπήσεις δίνουν στην Αρόγιο πρόθεση ψήφου 35,3%, έναντι 30,8% του πιο σκληρού αντιπάλου της, λαϊκιστή πολιτικού και πρώην ηθοποιού Φερνάντο Πόε. Ωστόσο, η προεκλογική εκστρατεία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αιματηρή -ήδη, 71 Φιλιππινέζοι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια πολιτικής βίας.

ΤΑΪΠΕΪ.- Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν, Τσεν Ταν σουν, διέψευσε ότι εξετάζεται συνταγματική τροποποίηση για την προώθηση της ανεξαρτητοποίησης της νήσου από την Κίνα. Είχε προηγηθεί η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον «να μη διαταραχτεί το status quo».

ΠΕΚΙΝΟ.- Υποπτο κρούσμα του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) εμφανίστηκε χτες μετά από μήνες στην κινεζική πρωτεύουσα. Η 20χρονη νοσηλεύτρια που νοσεί νοσηλεύεται σε καθεστώς καραντίνας, όπως και άλλα πέντε άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

ΠΕΚΙΝΟ.- Τουλάχιστον 13 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από ακατάλληλο προπαρασκευασμένο γάλα σε σκόνη, ενώ άλλα 200 νοσηλεύονται λόγω βλαβών που επέφερε στην υγεία τους το γάλα αυτό. Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, πέντε χονδρέμποροι του συγκεκριμένου τύπου γάλακτος έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο σχετικής έρευνας.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-«Πολιτική ήττα» υπέστη η επανεκλεγείσα Πρόεδρος της Σρι Λάνκα, Τσαντρίκα Κουμαρατούγκα, καθώς πρόεδρος της Βουλής της χώρας εκλέχτηκε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης με οριακή ψηφοφορία (110-109).

ΚΑΜΠΕΡΑ.- Ενας 34χρονος Πακιστανός αρχιτέκτονας συνελήφθη χτες στο Σίδνεϊ από άνδρες των ειδικών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων της Αυστραλίας ως «ύποπτος» για τη συμμετοχή σε «σχέδιο ανατίναξης μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος».

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.- Η κεντρική εκλογική επιτροπή της Λιθουανίας αποφάσισε χτες ότι ο πρώην Πρόεδρος της χώρας (που καθαιρέθηκε πρόσφατα για σκάνδαλα) Ρολάντας Πάκσας μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.- Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε με στόχο όχημα του στρατού σε γέφυρα στην περιοχή Κιουτσούκσεκμετσε της Ισταμπούλ, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ