Παρασκευή 23 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η ομολογία Φερχόιγκεν

Η προκλητική προχτεσινή εμφάνιση στο Ευρωκοινοβούλιο, του Κοινοτικού επιτρόπου επί θεμάτων διεύρυνσης, Γκίντερ Φερχόιγκεν, ίσως κάποιους τους ξάφνιασε, κάποιους άλλους τους εξόργισε και κάποιους, ελάχιστους άλλους, τους ικανοποίησε! Ωστόσο, το συμπέρασμα είναι ένα και ξεκάθαρο: Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και τέτοιοι είναι οι εκπρόσωποί της. Κυνικοί και εξόχως εξοργιστικοί, όταν υπερασπίζονται την πολιτική που υπηρετούν. Συμπεριφορές σαν και αυτή του Κοινοτικού επιτρόπου, δίνουν την αφορμή για να βγουν στην επιφάνεια ορισμένες αλήθειες που επιμελώς κρύβονται και αφορούν τη μυστική διπλωματία και άλλα ανομολόγητα που γίνονται στις πλάτες των λαών.

Πέρα λοιπόν από τα συναισθήματα που προκαλεί η στάση του επιτρόπου, τα όσα είπε προκαλούν και πολλά ερωτηματικά, αναφορικά με το από πού αντλεί, αυτός ο κύριος, το «δικαίωμα» να δηλώνει εξαπατημένος... Προφανώς κάποιοι του είχαν δώσει τις σχετικές διαβεβαιώσεις. Να σημειώσουμε ότι οι διαπραγματεύσεις και η συμφωνία ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ έγιναν επί κυβερνήσεων Κληρίδη στην Κύπρο και Σημίτη στην Ελλάδα, με υπουργό Εξωτερικών τον Γ. Παπανδρέου. Δεν είναι άσχετο το ξεκάθαρο «ΝΑΙ» στο «σχέδιο Ανάν», που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να εκφράσουν.

Αποκαλυπτικός ο Φερχόιγκεν για το παρασκήνιο που έχει υπάρξει. «Αισθάνομαι, δήλωσε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, εξαπατημένος από την ελληνοκυπριακή κυβέρνηση. Εκανα τα πάντα για να δημιουργήσω τις συνθήκες που θα επιτρέπουν στους Ελληνοκυπρίους να αποδεχτούν το σχέδιο του ΟΗΕ». Και χαρακτηρίζει «απροσδόκητη και ανησυχητική τη στάση της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης»! Ενώ διευκρίνισε: «Δεχτήκαμε, κατόπιν αιτήσεως των Ελληνοκυπρίων, η επίλυση του προβλήματος να μην αποτελέσει πρόκριμα για την ένταξη της Κύπρου... Αλλά η κυπριακή κυβέρνηση όφειλε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την εξεύρεση λύσης. Εχουμε μια σαφή συμφωνία ως προς το σημείο αυτό. Ο κ. Παπαδόπουλος πρέπει να σεβαστεί τη δική του δέσμευση»!!!

Είναι σαφές ότι είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις στα πλαίσια των συνόδων κορυφής της ΕΕ, από την ελληνική πλευρά, ακόμα από το Ελσίνκι το 1999 και στη συνέχεια στην Κοπεγχάγη το 2002, ότι, σε κάθε περίπτωση, θα γίνει αποδεκτό ένα τέτοιο σχέδιο «λύσης» του Κυπριακού, όπως προέκυψε στην πορεία ως «σχέδιο Ανάν». Τα όσα είπε προχτές ο Τ. Γιαννίτσης, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη, επιβεβαιώνουν τις παραπάνω εκτιμήσεις. «Στο Ελσίνκι, είπε ο Τ. Γιαννίτσης, πήγαμε εκεί και κάναμε μια μεγάλη συμφωνία. Η συμφωνία αυτή ήταν ότι θα προχωρήσει η ένταξη της Κύπρου και δε θα είναι απλώς μια αίτηση στα χαρτιά... Η επίλυση του Κυπριακού δε θα είναι εμπόδιο και αν δεν μπορέσει να επιλυθεί χωρίς ευθύνη των Κυπρίων...»! Η στάση του «ΟΧΙ», πρόσθεσε ο ίδιος, «θα ήταν ευθεία ανατροπή μιας συμφωνίας... Εδώ έχουμε ένα σχέδιο το οποίο έγινε μέσα από μια διαδικασία που εμείς τη ζητούσαμε»! Και το επιστέγασμα όλων αυτών είναι η εκτίμησή του ότι το «ΟΧΙ» «αν είχε γίνει 15-16 μήνες πριν, η Κύπρος δε θα έμπαινε ποτέ στην ΕΕ»!!!

Αυτή είναι η στρατηγική της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ που σηματοδοτεί την ευρωδιχοτόμηση της Κύπρου και υπαγορεύει στον κυπριακό λαό την υπαγωγή του και υποταγή του στα νεοταξικά κελεύσματα. Ευτυχώς όμως ο λαός σηκώνει ανάστημα και λέει «ΟΧΙ».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ