Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΥΠΡΟΣ - ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Μηνύματα αλληλεγγύης από τη Θράκη

Μήνυμα αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό έστειλαν οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης, με τη μαζική παρουσία τους σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο «Μύλο» με πρωτοβουλία της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Με τα συνθήματα που φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και με τα πανό που αναρτήθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης, καταγγέλθηκε το κατάπτυστο «σχέδιο Ανάν», ενώ έδωσαν υπόσχεση ότι θα βρίσκονται συνεχώς δίπλα στο λαό της Μεγαλονήσου, στον αγώνα του για ελεύθερη, ανεξάρτητη και ενιαία Κύπρο.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε ότι το «σχέδιο Ανάν» νομιμοποιεί την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων που επιβάλλεται στην περιοχή για τη δημιουργία προτεκτοράτου και γι' αυτό το ΚΚΕ από την πρώτη μέρα το χαρακτήρισε απαράδεκτο, που δεν μπορεί να αποτελέσει βάση επίλυσης του Κυπριακού. Κάλεσε το λαό και τη νεολαία του Εβρου να εκφράσει ακόμη πιο έντονα τη συμπαράστασή του στον κυπριακό λαό και να ενισχύσει το ΚΚΕ και τις συνεργαζόμενες μ' αυτό δυνάμεις στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Στην κατάμεστη αίθουσα από εργαζόμενους και εργαζόμενες, νέες και νέους, του ξενοδοχείου «Δημόκριτος», πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ για το Κυπριακό. Στην ομιλία του ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι τις συνέπειες του σχεδίου θα τις πληρώσει σύσσωμος ο λαός της Κύπρου, οι λαοί και των δύο πλευρών. Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, θα συνεχίζει τον πατριωτικό και διεθνιστικό αγώνα του, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό για μια πραγματικά δίκαιη λύση του Κυπριακού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ