Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ - FEL
Κρυφός... πόθος

Διπλός είναι ο στόχος για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη

Sportidea

Διπλός είναι ο στόχος για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη
Πριν από τρία χρόνια τέτοια εποχή περίπου (διαφορά λίγων ημερών) στις 17 Απρίλη του 2001 το Μαρούσι έγραφε αναμφισβήτητα την πιο λαμπρή σελίδα της ιστορία του μέχρι τώρα κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα. Τρία χρόνια μετά η ελληνική ομάδα πάλι την ίδια εποχή βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμη πρόκληση. Η συμμετοχή της στο φάιναλ φορ της FEL δίνει το δικαίωμα στην ελληνική ομάδα να κάνει όνειρα. Η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της «Γηραιάς ηπείρου» που συντελείται υπό την αιγίδα της ΦΙΜΠΑ, ετοιμάζεται στο επόμενο τριήμερο να αναδείξει το δικό της πρωταθλητή Ευρώπης με τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ στο Καζάν της Ρωσίας. Η ελληνική ομάδα δίνει το «παρών» στην τελική φάση της διοργάνωσης και φυσικά έστω και εάν τα πράγματα αυτή τη φορά είναι πιο δύσκολα (άλλο FEL άλλο Σαπόρτα) εντούτοις δικαιούται να κάνει όνειρα. Αλλωστε η φετινή παρουσία του Αμαρουσίου σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει κάνει το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη να είναι υπολογίσιμο από όλους και φυσικά να έχει ανεβασμένο τον πήχη των φιλοδοξιών. Εστω και εάν ο Ελληνας τεχνικός κάνει λόγο για διασκέδαση σαν πρώτιστο στόχο της ομάδας στην παρουσία της στη Ρωσία και την αποκόμιση εμπειριών, ο κρυφός πόθος υπάρχει.

Παρ' όλα αυτά, για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρο θα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο του σημερινού ημιτελικού που ακούει στο όνομα Χαποέλ Τελ Αβίβ (18.30). Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι κατηγορηματικός όσον αφορά το σκοπό της ομάδας του για το απογευματινό παιχνίδι. «Δε σκεφτόμαστε ούτε το Κύπελλο ούτε τον τελικό. Σε κάποιες περιπτώσεις τελικός είναι ο ημιτελικός. Και εμείς έτσι θα δούμε το σημερινό παιχνίδι» τόνισε ο Ελληνας προπονητής. Οσο για τη σημερινή αντίπαλο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης σκιαγράφησε τους στόχους της ομάδας του απέναντι στη Χαποέλ. «Μπορεί φαβορί να θεωρούνται οι δυο ρωσικές ομάδες, αυτό δε σημαίνει ότι η Χαποέλ είναι κακή ομάδα. Αλλωστε το γεγονός ότι το φετινό θεωρείται από τα πιο δύσκολα φάιναλ φορ που έχει διοργανώσει η ΦΙΜΠΑ, αυτό τα λέει όλα. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους». Οι παίκτες του Αμαρουσίου προπονήθηκαν κανονικά στο Καζάν χωρίς προβλήματα, ενώ όπως όλα δείχνουν ο σημερινός αγώνα δε θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.

Ρωσική υπόθεση

Η ρωσική μονομαχία μεταξύ της οικοδέσποινας Ούνιξ Καζάν και της Ούραλ Γκέιτ (16.00) μονοπωλεί το ενδιαφέρον της ημιτελικής φάσης. Ο αγώνας αναμένεται αμφίρροπος έστω και εάν η Καζάν λόγω έδρας έχει ένα ελαφρό προβάδισμα στα προγνωστικά. Σεργκέι Μπέλοφ (Καζάν) και Σάνισλαβ Ερέμιν (Ούραλ) έχουν τη δική τους μονομαχία που δίνει φυσικά ξεχωριστό χρώμα όσον αφορά τη μάχη των πάγκων. Ονόματα όπως των Νταϊνένκο, Αβλέεφ, Πάσουτιν (Ούραλ) και Στομπέργκας, Ζουκάουσκας, Μιούρσεπ (Καζάν), συνθέτουν το σκηνικό της ρωσικής μονομαχίας του ημιτελικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ