Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δυναμικά για τις εκλογές στις 12 Μάη

Πρώτη μέρα μετά τις διακοπές του Πάσχα, ήταν η χθεσινή για φοιτητές και σπουδαστές και, όπως αναμενόταν, οι σχολές «ντύθηκαν» με τις πρώτες αφίσες μπροστά στις φοιτητικές εκλογές που πραγματοποιούνται στις 12 Μάη. Αύριο, αναμένεται να συνεδριάσουν και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετείχαν στο απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, για να αποφασίσουν την ημερομηνία διεξαγωγής των σπουδαστικών εκλογών για τους Συλλόγους ΤΕΙ της χώρας, που, όπως φαίνεται, θα είναι επίσης η 12η Μάη.

Οι εξελίξεις (ιδιωτικοποίησης και υποβάθμισης) στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, στο πλαίσιο της διαδικασίας της Μπολόνια, επιμέρους προβλήματα που συναντούν καθημερινά οι φοιτητές στις σχολές κι αποτελούν αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής (τόσο της προηγούμενης, όσο κι αυτής της κυβέρνησης) και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, είναι μερικά από τα θέματα που κοσμούν τα πανό και τις αφίσες στα ιδρύματα. Με αυτά τα θέματα στα πηγαδάκια, στις συζητήσεις τους, θα πάνε οι φοιτητές μπροστά στις κάλπες για τους συλλόγους τους, σε κάτι παραπάνω από τρεις βδομάδες.

Τα μέλη και οι φίλοι της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας έχουν ήδη μπει στη μάχη των εκλογών και παλεύουν για τη γρήγορη επαναδραστηριοποίηση των συλλόγων μετά τις διακοπές και τον ορισμό γενικών συνελεύσεων που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Τα «τραπεζάκια» της ΠΚΣ στις σχολές είναι από χθες πλούσια σε προκηρύξεις, ανακοινώσεις και ψηφίσματα, ενώ το site της παράταξης στο Διαδίκτυο (www.pks.gr) ανανεώνεται συνεχώς και εμπλουτίζεται.

Εκδήλωση

Μεθαύριο Πέμπτη, στο Αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου της Νομικής Αθήνας (Σόλωνος), στις 2 μ.μ., με θέμα: «Το πολιτικό σύστημα και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα». Θα μιλήσουν ο Εντουάρντο Λάρα Χερνάντες, Κουβανός νομικός επιστήμονας και ο Χόρχε Κεσάδα, πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» για το Σύνταγμα της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ