Τετάρτη 14 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Θέλουν εργάτες «λάστιχο»

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι εργοδότες και την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων απαίτησαν χτες από την κυβέρνηση οι μεγάλοι εμποροβιομήχανοι της Αθήνας. Σε συνάντηση της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ) με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη, η πρώτη κατέθεσε υπόμνημα με τις βασικές αξιώσεις των εμποροβιομηχάνων, η ικανοποίηση των οποίων θα βελτιώσει, υποτίθεται, την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας.

Η διοίκηση του ΕΒΕΑ, έθεσε ως ζητήματα αιχμής τη λύση του «προβλήματος των ανελαστικών εργασιακών σχέσεων και της επιβάρυνσης του κόστους εργασίας με υψηλές ασφαλιστικές εισφορές» αλλά και «μια φορολογική μεταρρύθμιση ώστε να δημιουργηθεί ένα φιλικό και ένα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον».

Από τη διατύπωση των παραπάνω αξιώσεων, είναι προφανές πώς εννοούν τη βελτίωση της «ανταγωνιστικότητας» οι επιχειρηματίες. Την ίδια αντίληψη βεβαίως έχει και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει αναγάγει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε βασική της προτεραιότητα. Αλλωστε, οι επισημάνσεις του Γ. Σαλαγκούδη αμέσως μετά τη συνάντηση περί... πνεύματος συναινέσεως προαναγγέλλουν και την ικανοποίηση των αιτημάτων των εμποροβιομηχάνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ