Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Κορόνες» από τους απόντες των αγώνων

Οι «αγωνιστικές κορόνες» που έβγαλαν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, δε στάθηκαν ικανές για να κρύψουν την αλήθεια. Οτι δηλαδή οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ, όχι μόνο είναι συνυπεύθυνες για την αντεργατική πολιτική που έχει εφαρμοστεί, αλλά και ότι με πίστη συνεχίζουν στη λογική του συμβιβασμού και της συναίνεσης, υποταγμένες στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, όψιμα ανακάλυψε ότι δεν κινδυνεύει η οικονομία όταν το κατώτερο μεροκάματο είναι 23 ευρώ και ο μισθός 520 ευρώ. Μόνο που σε αυτούς τους μισθούς πείνας, είναι αυτός που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Οπως όμως δεν κινδυνεύει ούτε με τα 560 ευρώ, τα οποία ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, θεωρεί «οροφή» για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ο γγ της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης κατήγγειλε τις πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν μεγάλη ομάδα εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων κάτω από τα όρια φτώχειας. Δεν είπε όμως κουβέντα για την αντεργατική πολιτική της ΝΔ, την οποία άφησε στο απυρόβλητο.

Ο εκπρόσωπος της «Αυτόνομης Παρέμβασης» Α. Καλύβης κατήγγειλε την ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος «που ανέχτηκε, όπως είπε, με τη στάση του την προηγούμενη αντεργατική κυβερνητική πολιτική και την εργοδοτική αδηφαγία». Ομως η ΑΠ όχι μόνο ανέχτηκε αλλά και στήριξε την αντεργατική πολιτική, καθώς μαζί με ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ συμμετείχαν στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου», συγκροτούσε και συγκροτεί μαζί τους αυτή την ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ