Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Φύσηξε μαΐστρος απεργιακός

Από τη Λήμνο μέχρι τη Ρόδο κι έως κάτω στην Κρήτη, οι εργαζόμενοι στα νησιά, με τη συμμετοχή τους στη χθεσινή απεργία, έστειλαν μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης των αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Ταυτόχρονα, συμμετείχαν μαζικά στις συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις, που διοργανώθηκαν από Εργατικά Κέντρα και σωματεία τα οποία συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Λέσβος: Δυναμική και διεκδικητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο με μαζική συμμετοχή εργαζομένων. Η μάχη της απεργίας δόθηκε από νωρίς το πρωί με επιτυχία από τις ταξικές δυνάμεις, όπως στην οικοδομή με συμμετοχή 100%, στους λιμενεργάτες 100% και στις δημοτικές επιχειρήσεις 60%. Στην απεργιακή συγκέντρωση, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚ Δ. Σιαμέτης και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στο υπουργείο Αιγαίου, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωση στον υπουργό.

Λήμνος: Μαζική και μαχητική, η συγκέντρωση των εργαζομένων της Λήμνου στο λιμάνι του νησιού, που διοργάνωσαν το ΠΑΜΕ και τα σωματεία που συσπειρώνονται σ' αυτό. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν εκπρόσωποι σωματείων, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης, Δ. Πινακός. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην κεντρική αγορά που κατέληξε στο Επαρχείο του νησιού, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

Χίος: Στη Χίο, τον απεργιακό τόνο έδωσαν οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην προσυγκέντρωση που έκαναν στην πλατεία Βουνακίου με τη συμμετοχή πολλών νέων. Εκεί έγινε ομιλία από την Ε. Κότη, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέχεια, με πανό με τα αιτήματα που προβάλλει το ΠΑΜΕ, πορεύτηκαν στην κεντρική συγκέντρωση του ΕΚ. Στην απεργία οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε υψηλά ποσοστά και συγκεκριμένα στις τράπεζες, στο ταχυδρομείο και στο ΟΤΕ 100% και στη ΔΕΗ 80%.

Σάμος: Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Σάμου και στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Υψηλά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής, η οποία στις οικοδομές έφτασε το 80%, στην Ενωση Συνεταιρισμών 80% και στις ΔΕΚΟ του νησιού 70%. Στη συγκέντρωση μίλησε ο πρόεδρος του ΕΚ Α. Δράκος και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Σωματείων Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη συνέχεια, έγινε πορεία που κατέληξε στη Νομαρχία, όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.

Ικαρία: Δυναμική και μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε στον Αγιο Κήρυκο στην Ικαρία από απεργούς εργαζόμενους. Στη συγκέντρωση, μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Σάμου Β. Μουρσελάς και χαιρέτισαν εκπρόσωποι των Σωματείων Οικοδόμων και του νοσοκομείου. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Ευδήλου και Ραχών.

Ρόδος: Σε υψηλά ποσοστά συμμετείχαν στην απεργία οι εργαζόμενοι της Ρόδου, δίνοντας και μαζικό «παρών» στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου, στην οποία μίλησε ο πρόεδρος Γ. Σαρικάς. Η συμμετοχή στην απεργία σε ΔΕΚΟ, οικοδομές και δημοτικές επιχειρήσεις κυμάνθηκε από 70 έως 80%.

Στην Κρήτη

Στο Ηράκλειο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τις 6 το πρωί βρέθηκαν στη βιομηχανική ζώνη, έξω από το εργοστάσιο «ΚΑΡΑΤΖΗΣ», περιφρουρώντας την απεργία μαζί με τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, έγινε με επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων και ξεχωριστή την παρουσία της νεολαίας.

Με συνθήματα, πανό και σημαίες, κατευθύνθηκαν συγκροτημένα στο Εργατικό Κέντρο, όπου από το ΠΑΜΕ μίλησε ο Γιάννης Γωνιανάκης, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στα Χανιά, η προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και με πορεία έφτασαν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, όπου μίλησε στους εργαζόμενους ο Πέτρος Μπολιουδάκης, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Ρέθυμνο στις 10 το πρωί στο Δημαρχείο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, καθώς και στο Λασίθι στο πρακτορείο του ΚΤΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ