Εχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ τον μπακαλιάρο σε νερό. Το έχουμε αλλάξει δυο - τρεις φορές. Αφαιρούμε τα κόκαλα, τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο από το δέρμα και τον κόβουμε σε μερίδες. Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι με τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν και μετά προσθέτουμε δυο ντομάτες, αφού τις έχουμε περάσει από το τρυπητό, το σκόρδο, το μαϊντανό και ένα φλιτζάνι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά. Επειτα καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στη σάλτσα να βράσουν για είκοσι πέντε λεπτά. Μετά βάζουμε τα τεμάχια του μπακαλιάρου πάνω στις πατάτες και προσθέτουμε λίγο νερό και αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για είκοσι πέντε λεπτά της ώρας. Και μετά.. Τι άλλο; Καλή μας όρεξη.