Τρίτη 11 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Το Μέτωπο μόνη ελπιδοφόρα προοπτική

Σε ανακοίνωσή του, σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα, το Γραφείο Τύπου της Κομμουνιστικής Ανανέωσης σημειώνει τα εξής:

Στα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Απριλίου εκφράστηκε ενίσχυση των συντηρητικών τάσεων μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, σε αντιστοιχία με ανάλογες εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ενίσχυση των δυνάμεων που εκφράζουν το νεοφιλελευθερισμό αποτελεί συνέπεια της πολύχρονης ιδεολογικής ηγεμονίας των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων, που προωθούν την ΟΝΕ και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Η ενίσχυση των συντηρητικών τάσεων ευνοήθηκε από τη δεξιά πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια κατεύθυνση λειτούργησε η σύγχυση που προκάλεσαν δυνάμεις της Αριστεράς, με την καλλιέργεια αυταπατών για τη δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, μέσα από ενδεχόμενες κεντροαριστερές συγκυβερνήσεις.

Στο εκλογικό αποτέλεσμα αποκρυσταλλώνεται και η αδυναμία του εργατικού και λαϊκού κινήματος να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά, καθώς οι λαϊκές αντιστάσεις παραμένουν αποσπασματικές και δεν έχουν μπορέσει να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές επιθέσεις.

Η πρόταση για το πλατύ ενιαίο Μέτωπο Κοινωνικών και Πολιτικών Δυνάμεων, που εκφράστηκε με τα ενωτικά ψηφοδέλτια συνεργασίας του ΚΚΕ, στα οποία συμμετείχε η Κομμουνιστική Ανανέωση, αναδείχτηκε ως η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, συμβάλλοντας στην εκλογική έκφραση σημαντικών δυνάμεων αντίστασης.

Μετεκλογικά, το «δεύτερο κύμα» του αστικού εκσυγχρονισμού απειλεί να σαρώσει ό,τι απέμεινε από τις λαϊκές κατακτήσεις. Η ώρα είναι κρίσιμη για το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά. Είναι η ώρα που οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της αντίστασης καλούνται να πάρουν θέση. Για την οικοδόμηση του ενιαίου πλατιού Μετώπου, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τον αστικό εκσυγχρονισμό, την ΟΝΕ και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που αναδεικνύεται πλέον ως επιτακτική ανάγκη.

Μέσα από μαχητική ριζοσπαστική αντιπολίτευση στη Βουλή και την κοινωνία και την οργάνωση αποτελεσματικών λαϊκών αγώνων αντίστασης προβάλλουν οι όροι που καθιστούν επίκαιρο το Μέτωπο ενάντια στην κυρίαρχη αστική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ