Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Η ασυδοσία του κεφαλαίου δηλητηρίασε 60 παιδάκια

Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Utro», 60 παιδιά παιδικού σταθμού στην πόλη Γιεκατερινομπούργκ δηλητηριάστηκαν από τα αέρια του εργοστασίου «Ουραλμπιοφάρμ», που βρίσκεται κοντά στον παιδικό σταθμό. Τα παιδιά μετά από το καθημερινό παιχνίδι στην αυλή άρχισαν να βγάζουν εξανθήματα, να βήχουν και να αισθάνονται αδυναμία. Μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο αποδείχτηκε ότι σε πολλά από αυτά είχε διογκωθεί και το συκώτι τους. Η γιατρός του παιδικού σταθμού κατήγγειλε ότι το χιόνι στην αυλή του παιδικού σταθμού είχε ένα κιτρινωπό χρώμα από τα αέρια του εργοστασίου. Η Μ. Καλιντσούκ, επικεφαλής του γραφείου Τύπου των υγειονομικών αρχών της πόλης, δήλωσε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η διεύθυνση του συγκεκριμένου εργοστασίου δεν τηρεί τους κανονισμούς, μολύνοντας το περιβάλλον και δηλητηριάζοντας τους ανθρώπους. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έρευνα που είχε γίνει το 2003 το συγκεκριμένο εργοστάσιο δεν είχε καν άδεια διαχείρισης των επικίνδυνων απορριμμάτων του!

Η παραπάνω εκπρόσωπος «απείλησε» με πρόστιμο την επιχείρηση, που σύμφωνα με τη σημερινή ρωσική νομοθεσία, σε αντίστοιχες περιπτώσεις φτάνει τα 10 χιλιάδες ρούβλια, δηλαδή περίπου 280 ευρώ, δηλαδή ούτε 5 ευρώ για κάθε δηλητηριασμένο παιδί!

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη πόλη, από την εποχή ακόμη του Γιέλτσιν, οι πολιτικές δυνάμεις και κόμματα που στηρίζουν την παλινόρθωση του καπιταλισμού συγκεντρώνουν σε κάθε είδους εκλογές ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Είναι να αναρωτιέται κανείς, θα συνεφέρει άραγε τους εργαζόμενους της πόλης αυτής η νέα και σε βάρος μικρών παιδιών εγκληματική ενέργεια του κεφαλαίου που δρα ξεπερνώντας κάθε όριο ασυδοσίας;


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ