Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προκλητική επίθεση σε βάρος στελέχους του ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα» καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου του ΕΚΘ και στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ν. Γιαννόπουλου

Η συστηματικά απαράδεκτη, αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκου Γιαννόπουλου, κορυφώθηκε τις τελευταίες μέρες με επίθεση ύβρεων και απειλών κατά του ΓΓ του ΕΚΘ και στελέχους του ΠΑΜΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου, θυμίζοντας τις πιο μαύρες μέρες που πέρασε το συνδικαλιστικό κίνημα. Η «Εργατική Ενότητα» - συνδυασμός του ΠΑΜΕ στο ΕΚΘ - καταγγέλλει την αυταρχική κατρακύλα και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τη συνέχιση της παραβίασης κάθε συνδικαλιστικής αρχής, τη χειραγώγηση - με κάθε τρόπο - των συνδικάτων και του ΕΚΘ. «Η ιστορία του δεν επιτρέπει σε κανένα να πιστεύει ότι μπορεί να μετατραπεί σε "μαγαζί" του», αναφέρει.

Βαδίζοντας στα χνάρια του προέδρου του κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Γιαννόπουλος έχει χρίσει τον εαυτό του «απόλυτο μονάρχη» στο «βασίλειο» του ΕΚΘ. Νομίζει ότι μπορεί να βρίζει, να προπηλακίζει και να διώχνει από το ΕΚΘ όποιον θέλει, ακόμη και τον ΓΓ του Εργατικού Κέντρου, δηλαδή τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων. Ετσι λοιπόν, προχτές, στη διάρκεια της συνέλευσης του σωματείου καθαριστριών όπου μόλις λίγο πριν ο Σ. Ζαριανόπουλος κατάφερε και μίλησε παρά τις προσπάθειες των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕΔΑΚΕ, να μην του δώσουν το λόγο, εμφανίστηκε ο Ν. Γιαννόπουλος και άρχισε αμέσως την κατάπτυστη επίθεση.

Με ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα», καταγγέλλει πως είναι «φυσικό επακόλουθο η πολιτική του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα βασικά συμφέροντα των εργαζομένων, να ακολουθείται από λυσσώδη προσπάθεια λειτουργικής - οργανωτικής χειραγώγησης των συνδικάτων και του ΕΚΘ, πέρα από κάθε καταστατική αρχή και συνδικαλιστική ηθική.

Πρέπει να γίνει κατανοητό στους εκπροσώπους του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού ότι η ανεπάρκεια συνδικαλιστικού λόγου δεν μπορεί να συγκαλύπτεται εσαεί από ύβρεις και απειλές.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όσους ορκίζονται στους θεσμούς, ότι υπάρχουν κανόνες λειτουργίας που πρέπει να τους σεβαστούν.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ΕΚΘ δεν τεμαχίζεται σε οικόπεδα - φέουδα με φεουδάρχες τους "συνδικαλιστές".

Πρέπει να κατανοήσει - επιτέλους - ο Νίκος Γιαννόπουλος ότι είναι πρόεδρος συνδικαλιστικής οργάνωσης και όχι ιδιοκτήτης ή διευθύνων σύμβουλος εταιρίας.

Η συνέχιση αυτής της τακτικής του, αποτελεί πλέον πρόβλημα για το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι κατανοούν ότι ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός δεν είναι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος για το συνδικαλιστικό κίνημα και τις οργανώσεις του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ