Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
«Λουλουδένια» επικοινωνιακά τρικ

Τέσσερα κόκκινα γαρίφαλα χρησιμοποίησε χτες ο Κ. Λαλιώτης, ως «επικοινωνιακό τρικ», για να σηματοδοτήσει, όπως είπε, τη νίκη για τη νέα τετραετία του ΠΑΣΟΚ. Η χτεσινή τελευταία ενημέρωση του υπουργού προς τους δημοσιογράφους για την προεκλογική περίοδο, κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια. Επίθεση κατά της ΝΔ, «σκετσάκια» για τους τηλεοπτικούς φακούς και μεγαλοσχήμονες δεσμεύσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής και σύγχρονης Ελλάδας... Το «ανθρώπινο» πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, όπως επιβάλλει η σύγχρονη «επικοινωνιακή» πολιτική, έκλεισε με τη χειρονομία του Κ. Λαλιώτη, να προσφέρει γαρίφαλα στους δημοσιογράφους!

Στο κλίμα ευφορίας και ενθουσιασμού που προσπαθούν ποικιλοτρόπως να επιβάλουν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού σ' όλη την προεκλογική περίοδο, χτες ήρθε να προστεθεί η δήλωση του Κ. Λαλιώτη, ότι το ΠΑΣΟΚ σ' αυτές τις εκλογές θα κάνει τη μεγαλύτερη μετακίνηση ψηφοφόρων που έχει κάνει ποτέ κόμμα σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση!

Συγκρατήστε νούμερα και αναλογιστείτε το χρηματικό κόστος! Περίπου 250.000 ετεροδημότες θα μετακινηθούν από νομό σε νομό και όπως με στόμφο δήλωσε ο υπουργός, «πάνω από 50.000 απόδημοι, θα έρθουν στην Ελλάδα, από 20 χώρες και τέσσερις Ηπείρους»... Γίνεται λοιπόν για πολλοστή φορά φανερό ότι οι αξιωματούχοι του ΠΑΣΟΚ, είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν «γη και ύδωρ», προκειμένου να έρθουν εκ νέου στην εξουσία. Οπως δήλωσε ο Κ. Λαλιώτης «η αύξηση της μετακίνησης σε σχέση με τις εκλογές του 1996, από νομό σε νομό, είναι της τάξης του 100% και για τη μετακίνηση των αποδήμων του 80%»! Βέβαια το κόστος αυτής της μετακίνησης δε δημοσιοποιήθηκε, έμεινε για εσωτερική κατανάλωση στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Κι όλα αυτά όπως υποστήριξε ο υπουργός «γιατί αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες και ο ελληνικός λαός γνωρίζει τι διακυβεύεται». Σίγουρα την επόμενη των εκλογών διακυβεύονται πολλές από τις κατακτήσεις των εργαζομένων και είναι σίγουρο ότι θα «ξεπουληθούν», όποιος και αν από τους δυο μονομάχους πάρει την εξουσία...

Παράλληλα ο Κ. Λαλιώτης, στη γνωστή πλέον ανταλλαγή «γκρίζων» και «μαύρων» σχολίων εκατέρωθεν, χαρακτήρισε τη ΝΔ «απελπισμένη "παιδική χαρά" που έχει γεμίσει την Ελλάδα με ψέματα, κινδυνολογίες και φήμες». Υποστήριξε ότι οι ίδιοι άνθρωποι και οι ίδιες «στρατευμένες» εφημερίδες που προέβλεπαν νίκη της ΝΔ το 1996, είναι αυτοί που και σήμερα εισάγουν «κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις». Συγχρόνως ο Κ. Λαλιώτης απέδωσε χαρακτηρισμούς σε πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, όπως «ακούραστους κηδεμόνες» και «βαρόνους», ενώ μοίρασε και σχετικό φυλλάδιο στους δημοσιογράφους με τις φωτογραφίες αυτών των στελεχών. Η πολιτική αντιπαράθεση επιχειρημάτων και προγραμμάτων του δικομματισμού σ' όλο της το μεγαλείο!

Στο «παιχνίδι» του εκλογικού «ντέρμπι», χτες ο υπουργός, επιστράτευσε βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γ. Καρατζαφέρη, στις οποίες ο ίδιος φέρεται να λέει: «Αυτοί έβαλαν 500.000 δικά τους παιδιά στο δημόσιο, τώρα θα βάλουμε εμείς τα δικά μας και μετά να μιλήσουμε για ισοτιμία». Ο Κ. Λαλιώτης, αναφορικά μ' αυτή τη δήλωση, υποστήριξε ότι βουλευτές και πολιτευτές της ΝΔ είναι έτοιμοι να παραβιάσουν το νόμο Πεπονή, για τις προσλήψεις στο δημόσιο και κάλεσε τον Κ. Καραμανλή να πάρει θέση. Τα «παιδιά τους» και το ρουσφέτι τους, και πάλι στην πρώτη γραμμή και σ' αυτές τις εκλογές, με κοινό στόχο τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, να «εγκλωβίσουν» τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν με την αγωνία της ανεργίας, στα «δίκτυα» τους... Οι θέσεις εργασίας που μοιράζουν και οι δυο αφειδώς, στην τετραετία που θα ακολουθήσει είναι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μετατραπούν σε ποσοστιαίες μονάδες, στο δείκτη της ανεργίας. Θαυμάστε τους, παραμονή των εκλογών...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ