Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τώρα ΚΚΕ

Ηαποφασιστική καταδίκη των δυνάμεων του δικομματισμού και η υπερψήφιση των ενωτικών ψηφοδελτίων του ΚΚΕ αποτελεί τον καταλύτη για κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις προς όφελος του λαού. θα δημιουργεί προϋποθέσεις, ώστε το όραμα και η προοπτική του να παίρνουν σάρκα και οστά, θα αναδεικνύεται ο ίδιος σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Ενα τέτοιο αποτέλεσμα απαντά στις προσδοκίες της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης, της νεολαίας, των γυναικών από τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα. Και οι προσδοκίες τους γίνονται δική τους υπόθεση και με την ψήφο. Τη σίγουρη ψήφο που πιάνει τόπο, την ψήφο στο ΚΚΕ.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη, που υπερασπίζει τα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ εναντιώνεται στους εχθρούς του λαού, που είναι οι ισχυροί πλουτοκράτες(τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι), Ελληνες και Ευρωπαίοι, Αμερικάνοι και όποιοι άλλοι δρουν από κοινού στην Ελλάδα, ξεζουμίζοντας το λαό. Η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ στρέφεται ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και στα κόμματα που την εκφράζουν και την εφαρμόζουν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Ηψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει πολλαπλάσια δύναμη στο λαό, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Από καλύτερες θέσεις θα μπορεί να αναπτύσσει την πάλη του για τις δικές του διεκδικήσεις. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της αντίστασης στην αντιλαϊκή λαίλαπα, που θα εξαπολυθεί, είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, αμέσως μετά τις εκλογές. Σημαίνει ακόμη πιο ισχυρά εμπόδια στην πολιτική της πλουτοκρατίας. Επομένως, ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή. Σημαίνει ότι η ευρωατλαντική πολιτική, η ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, οι πολεμοκάπηλοι και οι εκχωρητές κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα έχουν να αντιμετωπίσουν την αποφασιστική αντιπολιτευτική δράση ενός μετώπου, που δε συμβιβάζεται με το ρεαλισμό τους. Δε συμβιβάζεται με τα ψίχουλα ελεημοσύνης, που έταζαν ανέξοδα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, αφού πρώτα «στέγνωσαν» το λαό, με τη χωρίς όρια αφαίμαξή του από την πολιτική τους.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό μήνυμα και στους άλλους λαούς, αλλά και το πιο ισχυρό χαστούκι στ' αφεντικά τους. Στέλνει το πιο αισιόδοξο μήνυμα για κοινή δράση των αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών λαϊκών αγώνων στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Αλλά και χτυπά τους ευρωατλαντικούς επικυρίαρχους, ορθώνοντας τείχη στην εφαρμογή των δολοφονικών τους σχεδίων ενάντια στο λαό μας και τους γειτονικούς λαούς.

Ηισχυροποίηση του ΚΚΕ Θα 'ναι αποφασιστική συμβολή στο χτύπημα της συναίνεσης, της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας, του δε γίνεται τίποτα, ας βολευτούμε στο λιγότερο κακό. Δεν υπάρχει λιγότερο κακό, γιατί αυτό που γίνεται και θα συνεχίζει μετά τις εκλογές είναι το μέγιστο κακό. Ταυτόχρονα, η ψήφος στο ΚΚΕ θα μείνει στο ίδιο μετερίζι του αγώνα και μετά τις εκλογές. Τέλος, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενίσχυσης της πολιτικής και της δράσης για τη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου. Θα επιταχύνει διεργασίες απεγκλωβισμού λαϊκών δυνάμεων από την πολιτική του δικομματισμού, θα επιταχύνει τη συσπείρωση, τη συμπαράταξη και κοινή δράση κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων, που θα χτίζουν το αντίπαλο στην ολιγαρχία δέος. Τη δύναμη, που θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που θα διεκδικεί ουσιαστικές λύσεις για το λαό και τα συμφέροντά του, που θα παλεύει για μια άλλη λαϊκή εξουσία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ