Σάββατο 8 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Aστο καλύτερα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ μου, δεν την μπορείς την πολυκοσμία. Κάτι παθαίνεις, σε πιάνει εκείνο το τρέμουλο, χάνεις τα λόγια σου κι όσο προσπαθείς να τα μπαλώσεις τόσο τα κάνεις χειρότερα!

Τι τις θες, τις συγκεντρώσεις;

Εντάξει, ο προκάτοχος το ...πήγαινε αυτό το παιγνίδι και σκάμπαζε από πλήθη.

Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι ίδιοι, πώς να το κάνουμε, και, τέλος πάντων, φρόντισε να φαίνονται κάπως λιγότερο οι στιγμές που τον αντιγράφεις.

Εμείς σου συνιστούμε, πρωθυπουργέ (τουλάχιστον «μέχρι και αύριο πρωθυπουργέ»), να λειτουργήσεις με τους δικούς σου όρους και στο δικό σου γήπεδο.

Οπότε την επόμενη φορά θα πας εκεί στα «120 Ενωμένα Εργοστάσια» ή όπως αλλιώς τα λένε και θα παραγγείλεις καμιά 10αριά χιλιάδες καναπέδες...

Θα βάλεις τα καλόπαιδα της ΠΑΣΠ μετά να τους στήνουν τον έναν πίσω από τον άλλο εκεί μπροστά στο Πεδίον του Αρεως, για να κάθεται ο κόσμος και να κουνά τις σημαίες του, τις πλαστικούρες, ξεκούραστα.

Επίσης θα πεις στον σκηνοθέτη να σου φτιάξει μια γιγαντοοθόνη. Οπότε κάθεσαι εσύ ωραία και καλά στου Μαξίμου με τα γυαλάκια και τα τεφτέρια σου, έχεις και το κομπιουτεράκι στο πλάι να μην φαίνεται και αραδιάζεις τα στοιχεία σου και τους αριθμούς, πίνεις και λίγο νερό πριν «τα χώσεις» για το «κοινωνικό πρόσωπο» κι έχεις και τα πόδια στη λεκανίτσα με το ζεστό νεράκι χωρίς να το ξέρει κανένας.

Και μια σοβαρή επικοινωνιακού χαρακτήρα παρατήρηση: Αυτά που έλεγες περί της Ελλάδος που την έκανε το ΠΑΣΟΚ ένα «ασφαλές σπίτι», που θα έρθει να το γκρεμίσει η «φιλελεύθερη λαίλαπα», άστα καλύτερα.

Ολος ο κόσμος το σεισμό του Σεπτέμβρη σκέφθηκε και θυμήθηκε ότι ακόμα υπάρχουν άστεγοι στην Ελλάδα του ...κοινωνικού κράτους.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ