Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Κρίσεις... «Το πρώτο βήμα τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, αν και θετικό, εμφανέστατα έπασχε. Υπήρξε άνευρο, κουραστικό στους πολλούς διαδοχικούς κύκλους, δεν προσέφερε ευκαιρίες μεγάλες να αναδειχτούν οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων και κυρίως με την απουσία παρεμβάσεων επέτρεψε τις στρογγυλεμένες, χωρίς αιχμές, σχεδόν τυπικές απαντήσεις. Αλλά και ο τύπος των ερωτήσεων κυριαρχήθηκε από τον συνήθη άνευρο καθωσπρεπισμό των εκπροσώπων της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η χθεσινή εμπειρία προσέφερε ευκαιρία να ξεπεράσουν άπαντες φόβους και προκαταλήψεις για την καθιέρωση στο μέλλον ελεύθερων, χωρίς ασφυκτικούς περιορισμούς τηλεοπτικών αναμετρήσεων» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Κούρσα κερδών... «Σύμφωνα με αποτελέσματα 91 εισηγμένων εταιρειών που δημοσίευσαν μέχρι χθες ισολογισμούς, τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 40,6% και ο τζίρος 14%. H ενισχυμένη κερδοφορία των εισηγμένων έδωσε τα περιθώρια στις εταιρείες να προσφέρουν για φέτος μερίσματα στους μετόχους τους αυξημένα κατά μέσον όρο 47,3%. Τα συνολικά κέρδη, προ φόρων, των 91 εισηγμένων εταιρειών ανήλθαν το 2003 σε 2,2 δισ. ευρώ, έναντι 1,5 δισ. ευρώ το 2002. Ο κύκλος εργασιών τους διαμορφώθηκε σε 7,8 δισ. ευρώ, έναντι 6,9 δισ. ευρώ» (Λεων. Στεργίου - ΝΕΑ).

Ευρω-προτεκτοράτο!.. «Στην πραγματικότητα, με την εφαρμογή του σχεδίου Ανάν η Κύπρος θα μετατραπεί σ' ένα ιδιότυπο προτεκτοράτο. Τουλάχιστον, ας μετατραπεί σε ευρωπαϊκό προτεκτοράτο. Αυτό σημαίνει την προσαρμογή του σχεδίου στο κοινοτικό κεκτημένο και βεβαίως την πρόβλεψη ότι οι τρεις ξένοι του Ανωτάτου Δικαστηρίου (σε περίπτωση διαφωνίας θα λειτουργεί ως ύπατη πολιτική αρχή) θα ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ή την Κομισιόν. Εάν δεν ικανοποιηθεί αυτή η προϋπόθεση, το σχέδιο πρέπει να τορπιλιστεί» (Στ. Λυγερός -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ