Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Εδώ και τώρα να οριστεί η μέρα και η ώρα της συζήτησης

Παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την εξέλιξη που υπήρχε χτες το πρωί στο θέμα του ντιμπέιτ

Σε δηλώσεις της χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε σχετικά με την εξέλιξη που είχε το θέμα του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών:

«Εδώ και τώρα να οριστεί η μέρα και η ώρα της τηλεοπτικής αυτής συζήτησης. Κατά τη γνώμη μας, μπορεί να είναι Παρασκευή ή Κυριακή και δε νομίζω ότι μπορεί να περιμένουμε στο ακουστικό μας πότε θα έρθει η απάντηση, πολύ περισσότερο που ούτε καν στάλθηκε γραπτά στα γραφεία. Εμείς το πληροφορηθήκαμε από τις ειδήσεις. Εκτός πια, αν όλος ο σχεδιασμός αποβλέπει στο να μη γίνει τίποτα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μήπως είναι προσπάθεια κωλυσιεργίας, ώστε να μη γίνει τελικά το ντιμπέιτ, η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε:

«Αυτό θα φανεί. Εμείς ζητάμε να οριστεί Παρασκευή, ή Σάββατο, ή Κυριακή. Να οριστεί. Δεν μπορεί αυτό να αφεθεί έτσι. Γιατί η επόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα που γίνονται οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων και φαντάζομαι καμία ημέρα δε θα είναι εύκολη για κανέναν. Και πρέπει να σεβαστούμε τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις. Κατά τη γνώμη μας, το πολύ σε μια ώρα - για να το πω καθαρά, να πω κι εγώ το δικό μας τελεσίγραφο - πρέπει να έχει οριστεί ημέρα. Και επισήμως, διά ζώσης, και όχι να ανοίγουμε την τηλεόραση και το ραδιόφωνο για να μάθουμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήρθε σε εμάς αυτή η πρόσκληση».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου αν το ΚΚΕ είναι υπέρ του ανοιχτού διαλόγου, χωρίς θεματικές ενότητες και περιορισμούς και αν θέτει κάποιες προϋποθέσεις, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Εάν υπήρχε η δυνατότητα να γίνουν τρεις ή τέσσερις συζητήσεις θα ήμουν υπέρ κάθε μία να είχε ορισμένες θεματικές ενότητες. Ετσι όπως είναι όμως τα πράγματα, πρέπει κρίσιμα ζητήματα να μπορούν οι δημοσιογράφοι να τα ρωτήσουν. Κι αυτά τα κρίσιμα ζητήματα είναι της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής, οι σχέσεις της Ελλάδας με την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, είναι τα ζητήματα της υγείας και της παιδείας. Γενικά νομίζω ότι δεν πρέπει να είναι ένα στημένο ντιμπέιτ, όπου ο καθένας από εμάς θα λέει ένα μικρό ποιηματάκι, που θα το έχει πει πρώτα στον καθρέφτη. Θεωρώ ότι όλοι μας είμαστε σε θέση να απαντήσουμε αυθορμήτως στις ερωτήσεις, ακόμα κι αν δεν τις ξέρουμε, δεδομένου ότι όλοι έχουμε θέσεις. Δεν τις φτιάχνουμε τώρα, τις έχουμε από καιρό. Τουλάχιστον, είμαι αντίθετη στη λογική να προετοιμαστούμε από τις διαφημιστικές εταιρίες και να μη βρούμε ποτέ το χρόνο. Δηλαδή, νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να μιλήσει με ειλικρίνεια. Δεν κρίνεται ούτε η ομορφιά του, αυτού που απαντάει, ούτε το ύφος, ούτε το ύψος. Κρίνεται αυτό που λέει. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε την προπαιδεία να μιλήσουμε ανάλογα με τις ικανότητές μας. Θα κριθεί τι λέμε, κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το κυριότερο, και όχι η μόστρα».

Ο Μάκης Μαΐλης

Νωρίτερα ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Μ. Μαΐλης σε δήλωσή του υπογράμμισε:

«Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ξεκαθαρίσει τώρα την κατάσταση όσον αφορά στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών. Οι φλου προτάσεις έχουν στόχο να θολώσουν το τοπίο και υπηρετούν σκοπιμότητες. Τα πράγματα είναι απλά: Να οριστεί σήμερα και γρήγορα ότι η συζήτηση ανάμεσα στους αρχηγούς όλων των κομμάτων θα γίνει την Παρασκευή ή την Κυριακή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντηρούν τον αποπροσανατολισμό του ντιμπέιτ(2012-04-28 00:00:00.0)
Απαράδεκτο να αναπαράγει το ντιμπέιτ τη λογική των «κους κους»(2009-09-20 00:00:00.0)
Ισοτιμία και τήρηση της θεματικότητας(2009-09-16 00:00:00.0)
Προκρίθηκε το ...θεαθήναι(2009-05-22 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα(2007-09-06 00:00:00.0)
Συζητήσεις για το «ντιμπέιτ»(2007-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ