Σάββατο 21 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η καλύτερη επένδυση για το αύριο

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πλαισιωμένος από υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος

Από την επίσκεψη στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ»

Motion Team

Από την επίσκεψη στη Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ»
«Στις 7 του Μάρτη πρέπει να κάνει ο καθένας τη δική του υπέρβαση και να ψηφίσει το ΚΚΕ, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δε μας βάλατε ποτέ απουσία στους αγώνες. Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί την καλύτερη επένδυση για το αύριο, θα συμβάλει πολλαπλάσια στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των εργαζομένων, όλου του λαού».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους και στους απόμαχους της δουλιάς, στους αγρότες και στους νέους, στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με υποψήφιους του ΚΚΕ στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια του νομού, και ολοκληρώθηκε χτες βράδυ με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο Πρόχωμα, όπου οι άνθρωποι της υπαίθρου κατέθεσαν την αγωνία τους για το μαρασμό της περιοχής και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Παντού σημείωνε την ανάγκη αντίστασης και αγώνα, σύγκρουσης και ρήξης με την εφαρμοζόμενη πολιτική, που έχει καταδικάσει τη νεολαία και τον εργαζόμενο λαό σε μια ζωή με υποκατάστατα.

Στην ΕΛΒΟ

Το πρωί της Πέμπτης, ο Σπύρος Χαλβατζής, μαζί με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο (υποψήφιος Β΄ Θεσσαλονίκης) και την Νένα Νικοπολιτίδου (υποψήφια Α΄ Θεσσαλονίκης) πραγματοποίησαν μια «μαραθώνια» περιοδεία στο εργοστάσιο της ΕΛΒΟ. Στα δεκάδες πηγαδάκια που στήθηκαν μέσα στους χώρους του εργοστασίου, τα ερωτήματα των εργαζομένων έπεφταν βροχή. Από το κτίριο της διοίκησης μέχρι το τμήμα των μετασκευών και από την καντίνα του εργοστασίου μέχρι τους αχανείς χώρους της παραγωγής, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους εργαζόμενους, που άρπαξαν την ευκαιρία να συζητήσουν τους προβληματισμούς τους με τους κομμουνιστές. Να καταθέσουν την εκτίμησή τους για το Κόμμα, που «πάντα βρισκόταν δίπλα στους αγώνες μας», να διατυπώσουν την αγωνία τους για την επόμενη μέρα των εκλογών και την εργασιακή ανασφάλεια που τους ταλανίζει μετά την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης πριν από τρεισήμισι περίπου χρόνια.

Τα προβλήματα στο εργοστάσιο πολλά. Οι τρέχουσες παραγγελίες εξασφαλίζουν εργασία για τους 1.000 περίπου εργαζόμενους μέχρι το τέλος του 2004, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του προσωπικού σε περίπτωση που η υλοποίηση των κυβερνητικών υποσχέσεων για την ανάθεση νέων προμηθειών στην ΕΛΒΟ συνεχίσει να καθυστερεί.

«Η απαξίωση των στρατηγικής σημασίας δημόσιων επιχειρήσεων και η παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που προωθούν οι πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρίσκουν κάθετα αντίθετο το ΚΚΕ», σημείωσε ο Σπύρος Χαλβατζής μιλώντας στους εργαζόμενους. «Τεράστια κονδύλια χαρίζονται σήμερα στο πολυεθνικό κεφάλαιο για παραγγελίες ασύμβατες με τις πραγματικές ανάγκες της εθνικής άμυνας, στο όνομα των εξοπλισμών που επιτάσσει το ΝΑΤΟ προκειμένου να προωθήσει τα σχέδιά του στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα», κατέληξε ο Σπύρος Χαλβατζής.

Στην ΙΘΑΚΗ

Κοινή είναι η διαπίστωση, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από τις συζητήσεις με το προσωπικό της ΙΘΑΚΗΣ, στα θεραπευτικά προγράμματα, πως ο διαχωρισμός «σκληρών» και «μαλακών» ναρκωτικών και η νομιμοποίησή τους θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου για τη γενικευμένη χρήση. Οπως είπαν, όλοι οι χρήστες ξεκινούν από το χασίς στην εφηβεία τους και μετά οδηγούνται, π.χ., στην ηρωίνη, κλπ. Και αυτό το είπαν άνθρωποι που καθημερινά δίνουν τη μάχη να επαναφέρουν στη ζωή και στην κοινωνία τους εξαρτημένους νέους-θύματα των αδιεξόδων που γεννά η κυρίαρχη πολιτική.

Στη διάρκεια της επίσκεψής τους ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Ανέστης Πετρίδης (υποψήφιος Β΄ Θεσσαλονίκης) ξεναγήθηκαν στο σπίτι των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στις παραγωγικές δραστηριότητες (ξυλουργείο, τυπογραφείο, εργαστήριο κεραμικής, κλπ.). Συνομίλησαν με νέους που επανεντάχθηκαν στη ζωή και τώρα εργάζονται στις παραπάνω δραστηριότητες, που, όπως σχολίασε και ο Σπ. Χαλβατζής, «συμβάλλουν, μαζί με τα θεραπευτικά προγράμματα, στην ουσιαστική απεξάρτηση από τις ουσίες και στη μοναδική εξάρτηση από την εργασία, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και τη ζωή».

Και δεσμεύτηκε πως «το ΚΚΕ, το μήνυμα που πήρε από την ΙΘΑΚΗ θα φροντίσει να το μεταφέρει, να το μεταλαμπαδεύσει σε πολλούς άλλους χώρους όπου λειτουργούν αυτές οι εξαρτήσεις και που με το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης πολλαπλασιάζονται».

Με εργαζόμενους και απόμαχους της δουλιάς

Εξάλλου, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε σε σύσκεψη οικοδόμων και καπνεργατριών στη Νεάπολη, όπου συμμετείχαν επίσης ο Βασίλης Ρέβας και η Γιώτα Σιδηροπούλου, υποψήφιοι βουλευτές στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Αλλά και σε συγκέντρωση στο ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, μαζί με τον Σταύρο Βουλασίκη, υποψήφιο στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Σημείωσε πως «η ανασφάλιστη εργασία αποτελεί ευθεία βολή για την καταρράκωση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης» και πως «η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, για να έχουν κοινωνικά χαρακτηριστικά έγιναν σκληροί αγώνες. Η αστική τάξη δε χάρισε τίποτα».

Και κάλεσε τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλιάς «να μην αφήσουν ούτε μια μέρα να πάει χαμένη μέχρι τις εκλογές» και να δώσουν τη μάχη «έως την τελευταία μέρα, κόντρα στην προσπάθεια εγκλωβισμού και αποπροσανατολισμού των ψηφοφόρων από τις δυνάμεις του δικομματισμού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ