Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Φλεβάρη 2004 - αριθ. φύλλου: 8810

«ΚΩΔΙΚΑΣ» ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΤΕ
Στο «γύψο» τα πολιτικά, συνδικαλιστικά και ατομικά δικαιώματα

Απαγορεύει «διά ροπάλου» την πολιτική και συνδικαλιστική δράση στους εργαζόμενους μέσα στο χώρο του ΟΤΕ, ο νέος «Κώδικας Διοικητικής Δεοντολογίας». Το έκτρωμα αυτό, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του Οργανισμού και πρώην προέδρου του ΣΕΒ, υποχρεώνει τους υπαλλήλους του να καταδίδουν τους συναδέλφους τους, σε περίπτωση που διαπιστώνουν κάποιο παράπτωμα, διαφορετικά θα τιμωρούνται ακόμα και με απόλυση!


ΣΕΛ.  8  -  9

ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ οι θέσεις του «νέου» ΠΑΣΟΚ

Σε «νεοφιλελεύθερες» ιδέες συναγωνίζονται Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής

Ακρως συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και αντιδραστικές είναι οι πολιτικές θέσεις του Γ. Παπανδρέου και της «μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης». Αυτό αποκαλύπτεται σε όποιον επιμείνει στην ουσία των όσων διακηρύσσει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε όποιον παραμερίσει την πλημμυρίδα «αγιοποίησης» απο τα φίλια στο κυβερνητικό κόμμα Μέσα Μαζικής Χειραγώγησης και βάλει στην άκρη τα κάθε λογής επίθετα, περί νέου, ρηξικέλευθου, καινοτόμου, κλπ, κλπ.

Στην πραγματικότητα και παρά τα όσα λέει περί ανατροπών και ρήξεων, ο Γ. Παπανδρέου παραμένει πιστός στη μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης και επιχειρεί μια άκρως αντιδραστική... αναβάθμισή της, καθώς αυτό απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της ολιγαρχίας, ο συνεχώς οξυνόμενος καπιταλιστικός ανταγωνισμός και η «νέα τάξη» πραγμάτων. Και όχι μόνον αυτό, αλλά ζητά την ψήφο -δηλαδή τη συμμετοχή - συναίνεση- των εργαζομένων στην εφιαλτική για το λαό αυτή προοπτική.

Ο «Ριζοσπάστης» παραθέτει σήμερα συγκεκριμένα τις σχετικές θέσεις του Γ. Παπανδρέου, για μια σειρά βασικούς τομείς (δημοκρατικά δικαιώματα, οικονομία, εργασιακά, ασφαλιστικό - συντάξεις, παιδεία, αγροτικά, ναρκωτικά), που αποδείχνουν, πέραν πάσης αμφισβήτησης, όχι μόνο την πλήρη σύμπλευση του... νέου ΠΑΣΟΚ με την πολιτική της ΝΔ, αλλά και γιατί οι Μάνος - Ανδριανόπουλος αποτελούν σήμερα το πολιτικό στίγμα της «Δημοκρατικής Παράταξης».


ΣΕΛ.  2   -   3,    10

Eurokinissi

ΑΓΡΟΤΕΣ
Εκεί που τους χρωστάγανε...

Στο γόνατο έσφαξαν τις επιδοτούμενες ποσότητες το υπουργείο Γεωργίας και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε περισσότερους από 100.000 ελαιοπαραγωγούς, προκειμένου να βγουν τα νούμερα... Κι ενώ, απόλυτα δικαιολογημένα οι ελαιοπαραγωγοί συνεχίζουν τους αγώνες τους, η κυβέρνηση ασκείται στις προεκλογικές και ψηφοθηρικές εξαγγελίες και πρακτικές, εκμεταλλευόμενη τις μεγάλες καταστροφές από την επέλαση του χιονιά, αλλά κι από την έλλειψη -με δικές της ευθύνες- ενός ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου


ΣΕΛ.  16   -   17


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Γιατί συμπορευόμαστε με το ΚΚΕ

Μιλούν στο «Ρ» οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, Θεοχάρης Παπαμάργαρης, Ιορδάνης Παυλόσογλου και Κώστας Δρούτσας, για την εκλογική μάχη και τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  6  -  7

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ