Παρασκευή 7 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζητείται «μια κάποια λύσις»...

Ο Μ.Ετσεβίτ κατα την προχτεσινή συνεδρίαση της βουλής

Associated Press

Ο Μ.Ετσεβίτ κατα την προχτεσινή συνεδρίαση της βουλής
ΑΓΚΥΡΑ.- Η σεναριολογία για τα τουρκικά πολιτικά πράγματα έχει ανάψει, καθώς πολλοί προβλέπουν ότι η τρικομματική κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Μπουλέντ Ετσεβίτ δεν έχει πολύ μέλλον μπροστά της: Η διαβεβαίωση του Τούρκου πρωθυπουργού πως το έργο της «θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα» δεν πείθει παρά ελάχιστους. Ηδη προβάλλει απειλητική για την κυβέρνηση η διαδικασία εκλογής Προέδρου, αφού ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αφήνει το θώκο την 16η Μάη, καθώς η προσπάθεια Ετσεβίτ για Συνταγματική Τροπολογία που θα του επέτρεπε δεύτερη θητεία απέτυχε.

Ο Ετσεβίτ, μιλώντας χτες στην εφημερίδα «Μιλιέτ», έκανε σαφές ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, αλλά δε θα μπορέσει να κάνει διαφορετικά, αν δε βρεθεί υποψήφιος κοινής αποδοχής για την Προεδρία άμεσα. Ηδη, ονόματα έχουν αρχίσει να «πέφτουν στο τραπέζι», αλλά δε βρίσκεται ανάμεσά τους κάποιος που να συγκεντρώνει την απαραίτητη υποστήριξη.

Η «σταθερότητα», την οποία υπόσχεται σε φίλους, εχθρούς και συμμάχους ο Ετσεβίτ, μοιάζει μάλλον με όνειρο παρά με εφικτό στόχο...

Σε άλλες ειδήσεις από την Τουρκία, η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τη βορειοδυτική χώρα προκάλεσε σημαντικές ζημιές, διακοπές ηλεκτροδότησης και δύο θανάτους ηλικιωμένων κατοίκων της. Θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν φωτιές σε δεκάδες σπίτια σε χωριά των επαρχιών της Προύσας και του Τσανάκαλε. Στην ίδια περιοχή προκλήθηκαν φωτιές και σε δασικές εκτάσεις, καταστρέφοντας τουλάχιστον 1.200 στρέμματα δασών. Λόγω της κακοκαιρίας απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών στα στενά του Βοσπόρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ