Τρίτη 17 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Θράσος

Το θράσος τους δεν έχει όρια. Το ψέμα, η διαστρέβλωση, η παραπληροφόρησή τους έγινε πλέον «δευτέρα φύσις». Εμαθαν να λένε ψέματα και ζούνε μέσα στο ψέμα. Χτες, από μια προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μάθαμε ότι με τον τελευταίο νόμο που ψηφίστηκε λίγο πριν κλείσει η Βουλή για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και τον αντιασφαλιστικό νόμο 3029/2002, όχι μόνο βελτίωσαν την ασφάλιση, αλλά και πως «ανατρέπουν πλήρως όλες τις αντιασφαλιστικές διατάξεις του ν.2084/92» του γνωστού και ως νόμου Σιούφα.

Ομως ο νόμος Σιούφας και όλη η αντιασφαλιστική λαίλαπα της ΝΔ όχι μόνο παραμένει σε ισχύ, αλλά το ΠΑΣΟΚ εκτέλεσε την πολιτική της διαθήκη, με τη μεγαλύτερη συνέπεια. Τη σοβαρότερη διάταξη που προβλέπει νέο χειρότερο συνταξιοδοτικό καθεστώς για τους εργαζόμενους μετά το 1993, το ΠΑΣΟΚ τη διαφύλαξε ως ιερό κειμήλιο. Ετσι παραμένει σε ισχύ η αύξηση των ορίων ηλικίας στα 65 χρόνια για τις γυναίκες. Η μείωση των συντάξεων λόγω της μείωσης του συντελεστή πάνω στον οποίο υπολογίζεται ο συντάξιμος μισθός. Ο μη υπολογισμός στις συντάξεις των δώρων των εορτών, η μείωση των εφάπαξ, η αποσύνδεση των κατώτερων συντάξεων από τα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη... Για να αναφέρουμε μόνο ορισμένα, από το έργο της ΝΔ.

Αλλά και οι νόμοι στους οποίους αναφέρεται το υπουργείο, πρόσθεσαν νέα δεινά στους ασφαλισμένους. Να θυμίσουμε την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (εθελοντικά ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ), τη μείωση των συντάξεων σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και δημόσιο και τελευταία το πρόσθετο χαράτσι στους δημοσίους για λογαριασμό του ΤΕΑΔΥ, στα αγροτικά νοικοκυριά με την υποχρεωτική ασφάλιση και των δύο, αλλά και τη μείωση των συντάξεων στους εργάτες γης, με την υπαγωγή τους στον ΟΓΑ και τη διαγραφή τους από το ΙΚΑ.

Είναι όμως τέτοιος ο πανικός στα κυβερνητικά επιτελεία, που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Προφανώς, θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι έχουν αδύνατη μνήμη. Ισως παραδειγματίζονται και από τον εαυτό τους, που όχι μόνο αποδέχονται τις προσχωρήσεις στο ΠΑΣΟΚ Μάνου και Ανδριανόπουλου, αλλά και το παρουσιάζουν ως «σοσιαλιστική» διεύρυνση!

Ομως ας μην τρέφουν αυταπάτες. Γιατί όπως λέει και ο λαός μας «μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και...».


Γ. Ζαχ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ