Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρούσματα ψώρας στο «Λαϊκό»

Συμπτώματα ψώρας παρουσίασαν δυο ασθενείς, ένας άνδρας και μια γυναίκα, που νοσηλεύονται στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Οι δυο ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για άλλη πάθηση, αλλά τις τελευταίες μέρες εκδήλωσαν φαγούρα και εξανθήματα.

Οπως έγινε γνωστό χτες από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, έχουν ληφθεί μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του παράσιτου (ακάρι) στους ασθενείς, επισκέπτες και εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Οι ασθενείς εξετάστηκαν από γιατρούς του Νοσοκομείου Δερματικών Παθήσεων «Ανδρέας Συγγρός», οι οποίοι μάλιστα πήραν δείγματα για εργαστηριακές αναλύσεις.

Το γεγονός πάντως εξελίχθηκε σε ένα ιδιότυπο προεκλογικό ντιμπέιτ, αφού ο βουλευτής της ΝΔ και χειρουργός στο «Λαϊκό» Αθ. Γιαννόπουλος, έκανε λόγο για έξι κρούσματα, τα οποία μάλιστα απέδωσε στις συνθήκες υγιεινής του Νοσοκομείου, ενώ η διοίκηση του Νοσοκομείου έκανε λόγο για δυο κρούσματα.

Η ψώρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν προκαλείται από την κακή προσωπική υγιεινή, αλλά από την επαφή με ένα μολυσμένο άτομο. Η μόλυνση προκαλεί έντονη φαγούρα και εξάνθημα στο σώμα και στα άκρα, εκτός από το κεφάλι, αλλά θεραπεύεται πλήρως, με την κατάλληλη αγωγή.

Τέσσερα κρούσματα ψώρας είχαν εντοπιστεί στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο και το 1998. Είχε γίνει εισαγγελική έρευνα και η διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στην καταστροφή των στρωμάτων των κλινών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ