Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα αθώωση αγωνιστών μαθητών

Με ευθύνη της κυβέρνησης ακόμα σέρνονται στα δικαστήρια μαθητές με την κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Αθώοι κρίθηκαν τελικά, χτες το μεσημέρι, από το Θ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, οι εφτά μαθητές - μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, κατά το σχολικό έτος 1999 - 2000, του 27ου ΕΛ Αθηνών (Ακαδημία Πλάτωνος), αφού τελικά δεν αποδείχτηκε ότι οι μαθητές έπραξαν κάποια αξιόποινη πράξη, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων το 1999.

Η αφορμή για να συνεχίσει το υπουργείο Παιδείας τη... βεντέτα, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια σε βάρος μαθητών ενεργοποιώντας την αντιδραστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (που θεωρεί την κατάληψη ιδιώνυμο αδίκημα), ήταν μια και μοναδική «πράξη φθοράς» που καταλογιζόταν στους τότε μαθητές. Η «καταστροφή του "αφαλού" της κλειδαριάς» στην είσοδο του σχολείου!

Την καταδίκη της ως «πράξη ακραίου αυταρχισμού» εκφράζει και η Α' ΕΛΜΕ Αθήνας, με ανακοίνωσή της, στην οποία υπογραμμίζεται: «Τα αρνητικά εκπαιδευτικά αποτελέσματα από την περιβόητη "μεταρρύθμιση Αρσένη" έχουν δικαιώσει στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου και του λαού μας τους στόχους αυτών των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων. Παρ' όλα αυτά εκατοντάδες μαθητές εκείνης της περιόδου σύρονται μετά από τρία χρόνια στα δικαστήρια. Η συλλογική αγωνιστική δράση, που αμφισβητεί και διεκδικεί αποφασιστικά, διώκεται και τιμωρείται».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ