Τρίτη 10 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ
Οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν στο... καθήκον τους!

Ελεύθεροι βρίσκονται από την προηγούμενη Παρασκευή οι τρεις άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Ρεθύμνου, που κρατούνταν στις φυλακές της Κω για τη δολοφονία του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη, στις 6 Δεκέμβρη στο Ηράκλειο.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τρεις άνδρες αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους χωρίς όμως να τους επιβληθεί χρηματική εγγύηση, ενώ παύει να ισχύει το μέτρο της διαθεσιμότητάς τους, επιστρέφοντας κανονικά στην υπηρεσία τους.

Πρόκειται πραγματικά για μια προκλητική και απαράδεκτη απόφαση που ουσιαστικά έρχεται να επιβραβεύσει τη συνεχώς αυξανόμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην περιοχή της Κρήτης, που στόχο έχει τη μετατροπή του κάθε πολίτη σε ύποπτο εγκληματία με την ανάλογη αντιμετώπιση.

Για την απόφαση αποφυλάκισής τους, ο συνήγορος της οικογένειας του Ηρ. Μαραγκάκη, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα: «Δεν υπάρχει προηγούμενο πολίτη που κατηγορείται για τετελεσμένη ανθρωποκτονία και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση. Το τεκμήριο της αθωότητας βρήκε τη δικαίωσή του στο πρόσωπο τριών αστυνομικών. Ελπίζω να έχουν την αυτή αντιμετώπιση και οι απλοί πολίτες στο μέλλον».

Οι άνδρες των ΤΑΕ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή. Το περιστατικό της δολοφονίας του 22χρονου Ηρακλή Μαραγκάκη σημειώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο άτυχος νέος, με οδηγό το Νίκο Γιαλιτάκη και συνεπιβάτη τον Ευάγγελο Παπουτσάκη, δε σταμάτησε για έλεγχο σε μπλόκο των αστυνομικών.

Τότε ο αρχιφύλακας Γ. Δημητρακάκης και οι δύο ειδικοί φρουροί, Ν. Μακρυποδάκης και Θ. Γκούτζας, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι του Ηρακλή Μαραγκάκη και το θάνατό του μετά από λίγες μέρες.

Από τις μέχρι σήμερα εξετάσεις δεν έχει προκύψει ποιος από τους τρεις άνδρες ευθύνεται άμεσα για το θάνατο του 22χρονου νέου, αφού δεν έχει εξακριβωθεί από ποιου το όπλο έφυγε η σφαίρα που προκάλεσε το θάνατό του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ