Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
«Κόκκινα» μηνύματα αισιοδοξίας

Προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ χτες στα Φάρσαλα

Στα αισιόδοξα μηνύματα για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ και στη Λάρισα, καθώς και για την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό, αναφέρθηκε ο Τάσος Τσιαπλές, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας χτες το βράδυ σε προεκλογική συγκέντρωση στα Φάρσαλα. «Η πλατιά αναγνώριση της συνεπούς δράσης του ΚΚΕ - τόνισε - και η σημαντική συσπείρωση πολλών πλατύτερων ανθρώπων στα ψηφοδέλτιά του, δυναμώνει την πεποίθησή μας ότι το ΚΚΕ θα βγει από τις εκλογές πιο ενισχυμένο».

Και πρόσθεσε: «Φτάνουμε στις κάλπες μέσα από ένα όργιο εξαγοράς συνειδήσεων, ψεύτικων υποσχέσεων για αγρότες, αντιστασιακούς, ανέργους, νέους, τρομερών πιέσεων και εκβιασμών τόσο από μέρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και από τη ΝΔ, με στόχο την παραπλάνηση του λαού και την υφαρπαγή της ψήφου του».

«Το ζήτημα που κρίνεται στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής - συνέχισε - δεν είναι αν θα τις κερδίσει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, αλλά αν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι θα δώσουν την ψήφο τους σ' αυτά τα κόμματα για να συνεχιστεί η αντιλαϊκή πολιτική και μετά τις 9 Απρίλη ή αν θ' αποφασίσουν να δώσουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ ισχυρό χτύπημα σ' αυτή την πολιτική και το δικομματισμό. Το ζήτημα είναι να ηττηθούν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, να ηττηθεί η πολιτική τους και τα μεγάλα συμφέροντα που υπηρετούν πιστά και οι δύο και να ενισχυθεί το ΚΚΕ».

Καταλήγοντας ο Τάσος Τσιαπλές υπογράμμισε: «Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα συμβάλει στο παραπέρα δυνάμωμα των αγώνων, στην ύπαρξη πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της προσπάθειας για τη συγκρότηση, όσο γρηγορότερα γίνεται, του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού - Δημοκρατικού Μετώπου, για ν' ανοίξει μια προοδευτική πορεία, για μια φιλολαϊκή πολιτική».

Την ανάγκη συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου Πάλης επισήμανε, μιλώντας στη συγκέντρωση, και ο Χαρίλαος Αρχοντής, στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Νομό Λάρισας. «Το Μέτωπο αυτό - τόνισε - αναπτύσσεται τόσο μέσα στους κοινωνικούς αγώνες, υπηρετώντας τις ανάγκες των εργαζόμενων τάξεων, όσο και στο πολιτικό επίπεδο με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων στα ενωτικά ψηφοδέλτια συμπαράταξης του ΚΚΕ». Και πρόσθεσε: «Η ενίσχυση της προοπτικής του Μετώπου, η ψήφος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ την Κυριακή, αποτελεί το δικό μας μονόδρομο για τη συγκρότηση του Αντίπαλου Δέους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ