Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ

«Οταν, την επομένη των εκλογών, τίποτα δε θα αλλάξει, όποιος απ' τους δύο κι αν εκλεγεί. Οταν θα οξυνθεί η αντιλαϊκή επίθεση. Οταν ο πόλεμος θα απειλεί τη ζωή και την ύπαρξή μας. Οταν οι ελπίδες διαψευστούν. Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, παρόντες και παρούσες στη Βουλή, στους δρόμους, στον αγώνα για κοινωνική αξιοπρέπεια, στην προοπτική της διεθνούς αλληλεγγύης και του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού». Τα παραπάνω σημείωσε η Αλέκα Ζορμπαλά, που χαιρέτισε τη χτεσινή, προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Αθήνα, εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης. Ο χαιρετισμός της Αλέκας Ζορμπαλά είναι ο παρακάτω:

«Εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης χαιρετίζω τη σημερινή μας συγκέντρωση, τη συγκέντρωση των ψηφοδελτίων συνεργασίας, συσπείρωσης και αγώνα του ΚΚΕ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, των ανένταχτων αγωνιστών, όλων αυτών που είναι σήμερα εδώ, στην καρδιά της Αθήνας, της δικής μας Αθήνας, που αντιστέκεται, που επιμένει, που ελπίζει.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί στη χαραυγή του 21ου αιώνα είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε και να παλεύουμε για τα αυτονόητα.

Για το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στη ζωή.

Για τις συλλογικές κατακτήσεις που καταργούνται, για την ένταση της κρατικής βίας και καταστολής.

Για τη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, που πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες, τους νέους, τους μετανάστες, για την κατεδάφιση του δημόσιου τομέα.

Για την οικολογική κρίση, που προκαλεί ο ανταγωνισμός και το κυνήγι του κέρδους, ο άκρατος καταναλωτισμός, η κατασκευή των "μεγάλων" έργων και η χωρίς όρους και όρια ανάπτυξη που ρυπαίνει τις θάλασσες, εξαφανίζει τα δάση, καταστρέφει τις πόλεις.

Γιατί και η οικολογική κρίση είναι όψη του νεοφιλελευθερισμού και εμφανίζεται με το περιτύλιγμα του εκσυγχρονισμού και της αειφόρου ανάπτυξης.

Για όλα όσα μεθοδικά και συστηματικά επιβάλλουν το Μάαστριχτ, το Αμστερνταμ και ο νέος εθνικός στόχος, ο δικός τους στόχος, η ΟΝΕ.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, που χάριν του κέρδους βομβαρδίζει πόλεις και χωριά, σχολεία και νοσοκομεία, μωρά και γέρους, που εξοντώνει με την ανεργία, το ρατσισμό και τον εθνικισμό τους λαούς.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και εμείς, οι άνθρωποι της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, κόντρα στις προσπάθειες κοινωνικού και πολιτικού απομονωτισμού που έχουν εξαπολυθεί εναντίον μας από ποικιλώνυμους κύκλους, που στηρίζουν την "κεντροαριστερά" και δεν ελέγχουν τη συνείδησή τους, γιατί πιστεύουμε ότι οι αγκυλώσεις του παρελθόντος δεν μπορούν να αποτελούν τροχοπέδη στη συνεύρεση ανθρώπων και συλλογικοτήτων προερχόμενων από διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες, όταν οι κοινωνικές ανάγκες το απαιτούν.

Γιατί οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας θα πρέπει να αναζητούν τα σημεία αυτά που τις ενώνουν και να τα προτάσσουν έναντι αυτών που τις χωρίζουν.

Γιατί για να είναι αποτελεσματικοί οι αγώνες και η αντίστασή μας θα πρέπει να προτείνουμε ξεκάθαρες και θετικές διεξόδους στον κόσμο της Αριστεράς.

Γιατί δεν υπάρχουν φιλολαϊκές πολιτικές που θα μπορούσαν να ασκηθούν από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ είτε από ενδεχόμενη κεντροαριστερή διακυβέρνηση.

Τις δυσμενείς συνέπειες τέτοιων κεντροαριστερών διακυβερνήσεων τις γνώρισαν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στη Γαλλία, στην Ιταλία, εκεί που η νεοφιλελεύθερη πολιτική βάφτηκε με τα κεντροαριστερά χρώματα».

Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στην Αριστερά

«Η συνεργασία μας με το ΚΚΕ», συνέχισε η ομιλήτρια «και στις βουλευτικές εκλογές, είναι μια πρώτη απάντηση, είναι το πρώτο, αλλά ιδιαίτερα κρίσιμο βήμα για τη συγκρότηση του Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων, μιας μεγάλης αντικαπιταλιστικής συμμαχίας ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, την ΟΝΕ, ενάντια στη λογική της κεντροαριστερής διαχείρισης και του κυβερνητισμού.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες, σύντροφοι,

Οταν, την επομένη των εκλογών, τίποτα δε θα αλλάξει, όποιος απ' τους δύο κι αν εκλεγεί.

Οταν θα οξυνθεί η αντιλαϊκή επίθεση.

Οταν ο πόλεμος θα απειλεί τη ζωή και την ύπαρξή μας.

Οταν οι ελπίδες διαψευστούν.

Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, παρόντες και παρούσες στη Βουλή, στους δρόμους, στον αγώνα για κοινωνική αξιοπρέπεια, στην προοπτική της διεθνούς αλληλεγγύης και του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού.

Γιατί τίποτε δε μας χαρίζεται και γιατί μόνον έτσι θα συγκροτήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια ψήφος αντίστασης και ελπίδας, υπέρβασης και ανατροπής.

Γιατί είναι η ψήφος που μένει στην Αριστερά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αφισοκόλληση κόντρα στον αποκλεισμό(2002-09-26 00:00:00.0)
Η κρυφή γοητεία της κεντροαριστεράς(2001-09-05 00:00:00.0)
Θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση(2000-11-08 00:00:00.0)
Βάζουν χέρι και στα μνημεία οι ιδιώτες(2000-03-24 00:00:00.0)
Αναγέννηση της ελπίδας(1996-02-28 00:00:00.0)
Εκλογές όχι σαν τις άλλες(1995-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ