Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Συμμετοχική δημοκρατία» με ΜΑΤ και χημικά

Απρόκλητη επίθεση κατά των απεργών συνοδών - φροντιστών που διαδήλωσαν χτες έξω απ' το υπουργείο Μεταφορών

Με τα ΜΑΤ και τα χημικά αντιμετώπισε η κυβέρνηση χτες τους απεργούς αεροσυνοδούς

Eurokinissi

Με τα ΜΑΤ και τα χημικά αντιμετώπισε η κυβέρνηση χτες τους απεργούς αεροσυνοδούς
Σε μια ακόμα επίδειξη αυταρχισμού και βίας προχώρησε χτες η κυβέρνηση της «συμμετοχικής δημοκρατίας» σε βάρος των απεργών ιπτάμενων συνοδών - φροντιστών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ).

Λίγες μόλις μέρες μετά την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους οικοδόμους, έξω από το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση θέλησε να παραδώσει μαθήματα «συμμετοχικής δημοκρατίας» και στους αεροσυνοδούς της ΟΑ, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 28 Νοέμβρη 2003!

Οι απεργοί ιπτάμενοι συνοδοί - φροντιστές δέχτηκαν χτες το μεσημέρι απρόκλητη επίθεση έξω από το υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών, από δυνάμεις των ΜΑΤ, με τη χρήση μάλιστα χημικών, όπως έγινε και με τους οικοδόμους.

Περίπου 150 απεργοί συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το κτίριο του υπουργείου Μεταφορών στο Χολαργό, όπου οι εκπρόσωποι του κλάδου είχαν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Βερελή. Μετά τη συνάντηση, η οποία δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, καθώς κυβέρνηση και διοίκηση της ΟΑ εμμένουν προκλητικά στην εφαρμογή των σκληρών αντεργατικών μέτρων σε βάρος των αεροσυνοδών, οι εκπρόσωποι της Ενωσης Ιπταμένων Συνοδών - Φροντιστών (ΕΙΣΦ) επιδίωξαν να ενημερώσουν τους συγκεντρωμένους συναδέλφους τους. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η βροχή άρχισε να δυναμώνει και οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προστατευτούν στα υπόστεγα του κτιρίου. Η κίνηση αυτή των απεργών ήταν αρκετή για τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ζώσει από νωρίς το υπουργείο. Η απρόκλητη επίθεση με τα χημικά είχε μόλις αρχίσει. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ δεν υπολόγισαν τίποτα, ενώ από τη μανία των αστυνομικών και το «ψέκασμα» με χημικά, μια έγκυος αεροσυνοδός έχασε τις αισθήσεις της και σωριάστηκε κάτω!

Πάντως, οι απεργοί της ΟΑ, γυρίζουν την πλάτη στον κυβερνητικό αυταρχισμό και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον πολυήμερο αγώνα τους ανυποχώρητοι.

Οι νέες δύο 48ωρες απεργίες που κήρυξε το προεδρείο της ΕΙΣΦ λήγουν μεθαύριο Κυριακή, ενώ για σήμερα οι απεργοί προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στην Ομόνοια, στις 10.30 π.μ., απ' όπου θα ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας, με κατεύθυνση το κτίριο της ΓΣΕΕ, στην οδό Πατησίων.


Ν. Κ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ