Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γεωτεχνικών

Παγγεωτεχνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 του Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην Κεντρική είσοδο της ΔΕΘ όπου διοργανώνεται η «ΑΓΡΟΤΙΚΑ 2004». Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών, ως συνδικαλιστική οργάνωση των γεωτεχνικών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στις προσπάθειες περιορισμού της αγροτικής οικονομίας της χώρας, στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Οι γεωτεχνικοί που βιώνουν καθημερινά και αυτοί τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τις πολιτικές της ΕΕ χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, με βάση τα αιτήματα των αγροτών, τη χάραξη Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής, τη διασφάλιση του αγροτικού εισοδήματος και την εξασφάλιση της αγροτικής απασχόλησης.

«Η όξυνση των θεσμικών και οικονομικών προβλημάτων γεωτεχνικών και αγροτών, που οφείλεται στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, οδήγησαν την Ομοσπονδία σε απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο πέρσι όσο και φέτος. Αποκορύφωμα ήταν οι κινητοποιήσεις Σεπτέμβρη - Οκτώβρη 2003.

Η ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των γεωτεχνικών, και τα χτυπήματα των κινητοποιήσεων των αγροτών από τα ΜΑΤ δυναμώνουν το αγωνιστικό φρόνημα γεωτεχνικών και αγροτών», τονίζεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ