Τρίτη 27 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να «αποπέμψουμε» την πολιτική τους

Η υπόθεση Πάχτα και η δυσωδία που εκλύει αναδεικνύει μετ' επιτάσεως την ανάγκη στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν αποφασιστικά το δικομματισμό και την πολιτική του. Η επίμαχη τροπολογία, που δεν αποτελεί παρά την κορυφή του «παγόβουνου», συνιστά έκφραση ενός οργίου παράνομης καταλήστευσης του λαϊκού μόχθου, της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού πλούτου της χώρας και της παράδοσής του στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και είναι η μία όψη ενός νομίσματος που στην άλλη του πλευρά έχει τις νόμιμες - με βάση τους δικούς τους νόμους - παροχές προς το μεγάλο κεφάλαιο, τα σκανδαλώδη προνόμια, τη με κάθε τρόπο ενίσχυσή του από έναν «κορβανά» που γεμίζει με τον ιδρώτα και τη δουλιά των εργαζομένων.

Αυτή είναι η πολιτική των δύο κομμάτων, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κι αυτή την πολιτική δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να την αλλάξουν, άσχετα από το αν, προκειμένου να αρπάξουν ψήφους, αναγκάζονται να προβούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως αυτή της αποπομπής όσων υπέγραψαν την τροπολογία. Αυτή η πολιτική όμως στις επερχόμενες εκλογές μπορεί να δεχτεί ένα ηχηρό ράπισμα που θα την κλονίσει συθέμελα. Απαιτείται μαζική καταδίκη των δύο κομμάτων. Απαιτείται όμως περισσότερο επιβράβευση της μόνης ριζικά διαφορετικής και αντίπαλης του δικομματισμού πολιτικής πρότασης, της πρότασης του ΚΚΕ.

Με την ενίσχυση του ΚΚΕ, την εκλογική του ισχυροποίηση, οι εργαζόμενοι, ο λαός στο σύνολό του, διαμηνύει το «φτάνει πια», κάνει την οργή του δύναμη ανατροπής και δρομολόγησης εξελίξεων προς όφελός του, θέτει εμπόδια στο δικομματικό οδοστρωτήρα που απειλεί να σαρώσει ότι απέμεινε όρθιο από τις κατακτήσεις δεκαετιών και εκλύει κόντρα στην αποφορά του συστήματός τους «άρωμα» αγωνιστικής ανάτασης, αισιοδοξίας, ελπίδας για το αύριο. Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ώθηση στην προσδοκία για ουσιαστική αλλαγή, επένδυση με σίγουρη απόδοση για τα λαϊκά συμφέροντα.

Πλησιάζοντας η 7η του Μάρτη πολλοί περισσότεροι πρέπει να έχουν πειστεί για την ανάγκη η ψήφος τους να αξιοποιηθεί υπέρ τους, να μην αφήσουν αυτό το όπλο να στραφεί σε βάρος τους! Για την ανάγκη στήριξης των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των συνεργαζόμενων μαζί του. Στήριξης της πολιτικής του πρότασης. Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή για το λαό σήμερα. Καθένας που πείθεται, κάθε μία ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ένα μήνυμα αντίστασης, είναι ένα χτύπημα στη μοιρολατρία. Είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας πως η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι μια καλύτερη μέρα για τα λαϊκά στρώματα. Για αυτή την προοπτική αξίζει όσοι έχουμε ήδη πειστεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να την κάνουμε πραγματικότητα στις 8 του Μάρτη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ