Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

Ανακοινώθηκαν χτες από το υπουργείο Παιδείας τα 17 νέα τμήματα που θα συμπεριλαμβάνονται στο μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τον προσεχή Ιούλη, καθώς και αλλαγές που αφορούν υπάρχοντα τμήματα. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξετάσεις προγραμματίζεται να αρχίσουν όπως και πέρυσι μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάη και να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη. Ακολουθούν οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των πτυχιούχων του δεύτερου κύκλου των ΤΕΕ, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη.

Τα νέα τμήματα ανά Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ είναι τα εξής:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Τμήμα Κινηματογράφου με έδρα τη Θεσσαλονίκη (1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο) και Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης με έδρα τη Βέροια (4ο επιστημονικό πεδίο).

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών με έδρα την Εδεσσα (5ο επιστημονικό πεδίο) και τμήμα Διοίκησης Τεχνολογιών με έδρα τη Νάουσα (4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο).

Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Τμήμα Πληροφορικής με έδρα την Κέρκυρα (2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο) και Τμήμα Τεχνών Ηχου και Εικόνας με έδρα την Κέρκυρα (1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο).

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών με έδρα το Αγρίνιο (1ο και 4ο επιστημονικό πεδίο).

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με έδρα τη Λάρισα (3ο και 4ο επιστημονικό πεδίο).

Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας: Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική με έδρα τη Λαμία (2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο).

Πολυτεχνείο Κρήτης: Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με έδρα τα Χανιά (4ο επιστημονικό πεδίο).

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τμήμα Βιολογίας (2ο και 3ο επιστημονικό πεδίο).

ΤΕΙ Πειραιά: Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα τις Σπέτσες (5ο επιστημονικό πεδίο).

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας: Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών με έδρα την Καστοριά (4ο επιστημονικό πεδίο).

ΤΕΙ Μεσολογγίου: Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων με έδρα τη Ναύπακτο (4ο επιστημονικό πεδίο).

ΤΕΙ Χαλκίδας: Τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών με έδρα τη Χαλκίδα (4ο επιστημονικό πεδίο).

ΤΕΙ Ιονίων Νήσων: Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα το Αργοστόλι (5ο επιστημονικό πεδίο) και Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα το Ληξούρι (5ο επιστημονικό πεδίο).

Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

Εκτός από τα νέα τμήματα, στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο περιλαμβάνονται και οι εξής αλλαγές που αφορούν τα επιστημονικά πεδία που είναι ενταγμένα ορισμένα τμήματα ή στο ίδρυμα στο οποίο υπάγονταν κατά την ίδρυσή τους: Ειδικότερα:

- Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εντάσσεται στο 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο.

- Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάσσεται στο 1ο και 2ο επιστημονικό πεδίο.

- Το Τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά εντάσσεται στο 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο.

- Το Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου εντάσσεται στο 4ο και 5ο επιστημονικό πεδίο.

- Τα Τμήματα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων με έδρα την Κοζάνη, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης με έδρα τη Φλώρινα και Βαλκανικών Σπουδών με έδρα τη Φλώρινα εντάχθηκαν στο νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας από το ΑΠΘ.

- Τα Τμήματα Βιολογικής Γεωργίας με έδρα το Αργοστόλι και Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων με έδρα το Ληξούρι εντάχθηκαν στο νέο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από το ΤΕΙ Ηπείρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ