Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Τιμωρήστε το δικομματισμό και τους υπηρέτες του

Μετά τη συνάντηση, ο Γ.Μαυρίκος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο λαός μας λέει ότι "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται"! Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την πρώτη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΝΔ και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχειρούν να χειραγωγήσουν πιο ασφυκτικά την εργατική τάξη σε όφελος του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Ο δικομματισμός και τα δεκανίκια του έχουν την κύρια ευθύνη για το εξευτελιστικό μεροκάματο των 23 ευρώ, για το μισθό των 519 ευρώ, τη μεγάλη ανεργία, την εξάπλωση της φτώχειας, την αβεβαιότητα για το αύριο των εργαζομένων και των παιδιών τους! Αρα, μπροστά στις εκλογές, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να τιμωρήσουν αυτές τις δυνάμεις.

Η ΓΣΕΕ αναδείχνεται, για ακόμη μια φορά, ο πιο πιστός υπηρέτης του δικομματισμού και του ΣΕΒ. Τα "αιτήματα" που προβάλλει είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της λεγόμενης "εθνικής οικονομίας", στα μέτρα της λεγόμενης "αντοχής των επιχειρήσεων"!

Ετσι, οι συνθήκες αναδείχνουν το ΠΑΜΕ, ως το φερέγγυο ταξικό εκφραστή των εργαζομένων. Τα αιτήματα που προβάλλει για 1.100 κατώτερο μισθό, για αυθεντικό 35ωρο, για κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, όπως και η συνολική του πλατφόρμα, απαντούν και στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής οικογένειας, δημιουργούν προϋποθέσεις αναζωογόνησης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και κυρίως τονίζουν την ανάγκη χειραφέτησης της τάξης μας απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Καλούμε, λοιπόν, την εργατική τάξη και τους συμμάχους της να βρίσκονται σε αγωνιστική επιφυλακή. Να προετοιμάζονται για την αγωνιστική διεκδίκηση των πραγματικών αιτημάτων της. Να εμπιστευτούν και να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ. Και, ταυτόχρονα, μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να τιμωρήσουν τις πολιτικές δυνάμεις του δικομματισμού που φέρνουν βάσανα και καημούς για τον εργάτη και που συσσωρεύουν πλούτη αμύθητα για τους βιομήχανους.

Να καταδικάσουν το χολιγουντιανικό σκηνικό εικονικής πραγματικότητας, που μεθοδικά στήνουν η πλουτοκρατία της χώρας και ο ξένος παράγοντας για άγρα ψήφων. Να γυρίσουν την πλάτη στους ψευτοαριστερούς, που σπέρνουν τη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια.

Να στηρίξουν τα δικά τους ταξικά συμφέροντα. Να στηρίξουν το μέλλον και τα όνειρα των παιδιών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ