Τρίτη 20 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Νέες απεργίες των γιατρών

Αντιδρούν στις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Με την ίδια ατελέσφορη εδώ και τρία χρόνια τακτική των επαναλαμβανόμενων απεργιών αντιμετωπίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) την κατάθεση στη Βουλή των ρυθμίσεων - περιέχονται στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο - που αποτελούν ένα άγριο χαράτσι για τους 5.500 συμβασιούχους γιατρούς καθώς καλούνται να πληρώσουν απ' την τσέπη τους τις ασφαλιστικές εισφορές τόσο των ίδιων όσο και του εργοδότη. Η τακτική αυτή χωρίς τις απαραίτητες συμμαχίες για τη διεκδίκηση ενός ενιαίου Δημόσιου Συστήματος Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (ΠΦΥ), δεν απέτρεψε τελικά την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή που δε δίνει λύσεις ούτε στους ίδιους τους γιατρούς ούτε στην ΠΦΥ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για αύριο, μεθαύριο και την Παρασκευή. Σήμερα συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ζητά την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων με κύριο προσόν την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου του 1204/72 των γιατρών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου από τη μέρα της πρόσληψής τους στο ΙΚΑ. Επίσης ζητούν την άμεση ασφάλιση από το ΙΚΑ των συμβασιούχων γιατρών που έχουν ασφαλιστεί στο ΤΣΑΥ προ της 31/12/1992 και αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμου με υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των μόνιμων γιατρών του νόμου 3163/55.

Κατά τα άλλα η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αθέτηση των συμφωνηθέντων το περασμένο καλοκαίρι και ζητά να επιφέρει αυτές τις ρυθμίσεις στο σχέδιο νόμου.

Καταγγελία του ΙΣΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με χτεσινή ανακοίνωσή του καταγγέλλει την κυβέρνηση για τον «προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο κατάθεσης σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, χωρίς να ενημερωθούν οι φορείς και χωρίς να προηγηθεί διάλογος».

Επίσης ο ΙΣΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στις απεργίες των γιατρών του ΙΚΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ