Τρίτη 6 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η βάση της παραπλάνησης

Μπορεί ο τίτλος της εταιρίας «ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ» να αναφέρεται στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, είναι όμως αναγκαίο να διευκρινιστεί τι ακριβώς εννοούν οι δημιουργοί του με αυτούς τους όρους. Τα κριτήρια τα έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και τηρούνται απαρέγκλιτα, τόσο από την ελληνική κυβέρνηση όσο και από κάθε άλλο φορέα.

Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια, που καθορίζονται με τη Σύσταση 96/280/ΕΚ, «Μικρή» επιχείρηση θεωρείται σήμερα εκείνη που απασχολεί μέχρι 49 εργαζόμενους, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 7 εκατ. ευρώ και ετήσιο συνολικό ισολογισμό έως 5 εκατ. ευρώ. «Πολύ μικρή» επιχείρηση είναι εκείνη που απασχολεί λιγότερους από 10 εργαζόμενους. Είναι φανερό ότι όταν τα κυβερνητικά στελέχη «κόπτονται» για τις μικρές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν αυτά τα μεγέθη στο μυαλό τους.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει πολύ σύντομα. Από το Γενάρη του 2005, ουσιαστικά σε ένα χρόνο, θα ισχύουν νέα κριτήρια. Σύμφωνα με το νέο ορισμό, «Μικρή» επιχείρηση παραμένει εκείνη που απασχολεί μέχρι 49 εργαζόμενους, αλλά ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή ο συνολικός ισολογισμός της μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 εκατ. ευρώ!!! Ανάλογα, οι «Πολύ Μικρές» επιχειρήσεις θεωρούνται και πάλι εκείνες που απασχολούν λιγότερους από δέκα εργαζόμενους, με τη διευκρίνιση ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή ο συνολικός ισολογισμός τους δεν πρέπει να ξεπερνούν τα... 2 εκατ. ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ