Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΕΠΑΛ
Οι φοιτητές συνεχίζουν να παλεύουν...

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.--

Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στο Νεπάλ, παρά την απαγόρευση, από τις αρχές, των διαδηλώσεων. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο «NepalNews», οι φοιτητές «συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα εναντίον του βασιλιά», παρά το γεγονός ότι υπουργός της δοτής - από το παλάτι - κυβέρνησης είχε προειδοποιήσει ότι «αυτό είναι παράνομο» και όσοι το αποτολμούν θα συλλαμβάνονται πάραυτα. Η αστυνομία επενέβη αμέσως μόλις ακούστηκαν τα συνθήματα των φοιτητών και τραυμάτισε τουλάχιστον 12 εξ αυτών, κατά την ίδια πηγή, ενώ συνέλαβε δεκάδες. Ομως, οι φοιτητές - που αξιώνουν ειρήνη στη χώρα, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το πολιτειακό, κ.ά. - σε συνδιάσκεψή τους χτες προγραμμάτισαν νέα μαζική κινητοποίηση, για την 1η Γενάρη 2004.

Ο εμφύλιος, στο μεταξύ, συνεχίζει να κοστίζει ζωές, με μέλη του μαοϊκού αντάρτικου να επιτίθενται σε περίπολο αστυνομικών και να σκοτώνουν τρεις.

Στο πολιτικό σκηνικό, η - προφανώς σε συνεννόηση με το βασιλιά και την κυβέρνησή του - σύλληψη, από την Ινδία, του Ishwor Pokhrel, ηγετικού στελέχους του ΚΚ Νεπάλ - Ενωμένου Μαρξιστικού Λενινιστικού, στο Νέο Δελχί, προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος, που μίλησε για «βρώμικες πολιτικές πρακτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ