Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
«Αγαθά της ελεύθερης οικονομίας»

Διαμαρτυρία σήμερα στις 10 το πρωί στο υπουργείο Εσωτερικών

Eurokinissi

Οι μαζικές απολύσεις στα Ανω Λιόσια, τον Ταύρο, το Περιστέρι, που ταυτόχρονα αναπληρώνονται από προγράμματα πρόσληψης μερικής απασχόλησης, είναι «τα αγαθά της ελεύθερης οικονομίας που ευαγγελίζονται η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση και όσοι συμφωνούν μαζί τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη εργαζομένων «Αγωνιστική Ενότητα» στο Δήμο Περιστερίου. Ταυτόχρονα, η «Αγωνιστική Ενότητα» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στο υπουργείο Εσωτερικών (η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια) για να διεκδικήσουν μόνιμη σταθερή δουλιά, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, κατάργηση του νόμου για τη μερική απασχόληση, καμία απόλυση.

Σχεδόν πριν ένα μήνα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η δημοτική αρχή και η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Περιστερίου «σε πλήρη σύμπνοια ψήφισαν από κοινού την πρόσληψη 93 ατόμων μερικής απασχόλησης». Πρόκειται για μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση αντί να λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζει η «Αγωνιστική Ενότητα», της κυβέρνησης και των δημάρχων που την υλοποιούν, «πάει χέρι χέρι με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, τονίζεται, απαιτείται να βγουν άμεσα τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος με το συντονισμό των σωματείων «που θέλουν και μπορούν να βάλουν φραγμούς από τη μια στην πολιτική της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και της προώθησης των ιδιωτικοποιήσεων και από την άλλη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ - ΟΤΑ, που ουσιαστικά βάζουν πλάτη για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα».

  • Χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ανω Λιοσίων ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους με τη μέχρι σήμερα μορφή τους και σήμερα συνεδριάζουν τα ΔΣ των σωματείων τους για να προγραμματίσουν την παραπέρα δράση τους. Την ίδια στιγμή έχουν ήδη αρχίσει να κοινοποιούνται οι απολύσεις που έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Παπαδήμας, και οι οποίες αναμένεται να φτάσουν στις 600.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ