Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ - ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΙ
Ξανά στο δρόμο σήμερα

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ιπταμένων έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ

Eurokinissi

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των ιπταμένων έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών πραγματοποιούν σήμερα οι αεροσυνοδοί - φροντιστές της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), που βρίσκονται στην 34η ημέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι αρνούνται το νέο εργασιακό καθεστώς που θέλει να τους επιβάλει η νέα εταιρία «Ολυμπιακές Αερογραμμές». Ενα εργασιακό καθεστώς που προβλέπει την περικοπή των αποδοχών τους μέχρι και 40%, διπλασιασμό των εβδομαδιαίων ωρών απασχόλησης, διευκόλυνση ομαδικών απολύσεων με συνοπτικές διαδικασίες, κατάργηση του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εξοστρακισμό του δικαιώματος στη μητρότητα και δραστική περικοπή των καλοκαιρινών αδειών. Σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ του σωματείου τους θα συνεδριάσει για τον προγραμματισμό της παραπέρα αγωνιστικής τους δράσης. Ενώ χτες το πρωί οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια και από εκεί πορεύτηκαν στα γραφεία της ΓΣΕΕ όπου και συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία της. Μετά τη συνάντηση η ΓΣΕΕ εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο καλεί τον υπουργό Μεταφορών σε συνάντηση με τους εργαζόμενους για την επίλυση του προβλήματος. Προφανώς για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ο «κοινωνικός διάλογος» και η ταξική συνεργασία, αντί της οργάνωσης και ανάπτυξης των αγώνων, αποτελούν το δρόμο για την αντιμετώπιση των διαρκώς εντεινόμενων προβλημάτων των εργαζομένων.

  • Εφάπαξ σε τρεις μήνες θα πάρουν οι περίπου 100 εργαζόμενοι της «Ολυμπιακής» που συνταξιοδοτούνται αυτές τις ημέρες. Η πρόεδρος της εταιρίας Ι. Παπαδοπούλου, αντί να τους καταβάλλει το εφάπαξ ολόκληρο και άμεσα, τους είπε ότι θα δώσει τώρα το 30% και σε τρεις μήνες το υπόλοιπο 70%, αν και μπορούσε να το καταβάλλει και σε εννέα μήνες!

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ