Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διαμαρτυρία για τα πρόστιμα σε μαθητές

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία μαθητών - γονιών

Motion Team

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία μαθητών - γονιών
Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΘ αναφορικά με το μαθητικό εισιτήριο για το τρέχον σχολικό έτος έλαβε χτες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού η αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε με αφορμή επανειλημμένες καταγγελίες μαθητών ότι τους επιβάλλονται πρόστιμα όταν χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία σε ώρες εκτός του σχολικού ωραρίου και σε γραμμές που δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά τον τόπο διαμονής τους ή την περιοχή του σχολείου τους.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων, ο Αποστόλης Σκούφας επισήμανε στα μέλη του ΔΣ του ΟΑΣΘ τη μεγάλη επιβάρυνση που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός από τις μετακινήσεις των μαθητών και ζήτησε να ισχύει ομοιόμορφα μειωμένο εισιτήριο σε όλες τις ζώνες μετακίνησης του ΟΑΣΘ. Από την πλευρά τους τα στελέχη του Οργανισμού διαβεβαίωσαν ότι για φέτος δεν πρόκειται να εφαρμοστούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των μαθητών με μειωμένο εισιτήριο, που επιχείρησε να θέσει με νόμο η κυβέρνηση στις αρχές του 2003, ικανοποιώντας το αίτημα των ιδιωτικοποιημένων Οργανισμών Αστικών Συγκοινωνιών. Αρνήθηκαν, ωστόσο, να δεσμευτούν για την επόμενη σχολική χρονιά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι περιορισμοί από το Σεπτέμβρη του 2004.

Αντιδράσεις και στην Καβάλα

Στην Καβάλα, εξάλλου, την έντονη αντίδραση των μαθητών προκάλεσε η απόφαση του τοπικού οργανισμού αστικών συγκοινωνιών να διακόψει τη δωρεάν μεταφορά στο σχολείο για τους μαθητές των περιοχών περιφερειακά της πόλης. Με απόφαση του Συντονιστικού Μαθητών Καβάλας, την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, οι μαθητές της πόλης θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Κήπο της Καβάλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της μεγαλύτερης κερδοφορίας(2019-08-24 00:00:00.0)
Διεκδικούν φτηνότερα εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς(2013-10-12 00:00:00.0)
Χωρίς συγκοινωνία ο Λαγκαδάς(2012-11-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση στον ΟΑΣΘ(2012-07-04 00:00:00.0)
Αγώνας για να καταργηθεί το χαράτσι στα εισιτήρια(2002-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ