Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Σταθερά μαζί... «Η σεναριολογία των ημερών δεν επηρεάζει τις βασικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ και καθ' όλες τις ενδείξεις παρέμειναν αδιατάρακτες οι σχέσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου. Εκατέρωθεν μάλιστα εκδηλώνεται δυσφορία για τις ερμηνείες που δόθηκαν στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος έδειξε και χτες ότι δεν επιθυμεί την αποδυνάμωση του πρωθυπουργού ή την αμφισβήτηση των προνομίων του. Παράγοντες που σχετίζονται και με τις δύο πλευρές διαβεβαίωναν χτες ότι «οι σχέσεις Σημίτη - Παπανδρέου είναι σταθερές» και, εφόσον το κρίνουν αναγκαίο, τις επόμενες ημέρες θα έχουν την ευκαιρία να το καταστήσουν, εκ νέου, σαφές» (ΒΗΜΑ).

«Αναμονή» εξελίξεων... «Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι διεργασίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος μετά το "παρών" που δήλωσε στην κούρσα της διαδοχής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και την απροθυμία του Μεγάρου Μαξίμου να θέσει τέρμα στο εντεινόμενο κλίμα διαδοχολογίας. Η ατμόσφαιρα χθες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έδειχνε φορτισμένη και όλες οι δηλώσεις και κινήσεις κορυφαίων στελεχών παρέπεμπαν σε αναμονή απροσδιόριστων εξελίξεων... Πληροφορίες ανέφεραν χθες βράδυ ότι ο πρωθυπουργός πιεζόταν φορτικά να προχωρήσει τάχιστα σε αποσαφήνιση του πολιτικού τοπίου, δεσμευόμενος δημοσίως ότι θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Σχετικό αίτημα διατύπωσε δημοσίως ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, ενώ και ο γραμματέας του κόμματος Μ. Χρυσοχοΐδης φέρεται να εκτιμά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτή η ανάκαμψη του κυβερνώντος κόμματος» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η χαμένη ψυχή... «Από την άλλη, γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να... πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο, προκειμένου να κερδίσει, και αυτές, τις εκλογές. Και επειδή, αντικειμενικά, η ψυχή του είναι ο Σημίτης, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται έτοιμο να "πουλήσει" τον Σημίτη μήπως και κερδίσει τις εκλογές» (Ν. Τσαγκρής - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ