Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Συμφωνία ΟΤΕ - ΕΡΤ - ΑLPHA

Εγκρίθηκε από τα ΔΣ της ΕΡΤ , του ΟΤΕ και της ALPHA , η συμφωνία για τη συνδρομητική ψηφιακή τηλεόραση και τις αμφίδρομες υπηρεσίες. Τα ΔΣ των τριών εταίρων στην ψηφιακή πλατφόρμα συμφώνησαν σχετικά με τους κύριους όρους και τις προϋποθέσεις που αφορούν στην ίδρυση και το λειτουργικό πλαίσιο δύο εταιριών. Η μία εταιρία αφορά στις ψηφιακές ραδιοτηλεοπτικές συνδρομητικές υπηρεσίες και η άλλη στις υπηρεσίες τεχνικής υποδομής ψηφιακής μετάδοσης και συνδρομητικών αμφίδρομων υπηρεσιών.

Μετά από την έγκριση των ΔΣ τα συμβαλλόμενα μέρη μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη αναλυτικών συμφωνιών, σχετικά με την ίδρυση των δύο εταιριών και την παροχή εμπορικών υπηρεσιών από κάθε εταιρία. H ψηφιακή πλατφόρμα ΟΤΕ - ΕΡΤ - ALPHA είναι ανοιχτή και σε άλλους εταίρους, αφού, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση, οι διαπραγματεύσεις με άλλους πιθανούς εταίρους βρίσκονται σε εξέλιξη. Διαπραγματεύσεις σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τον ΑΝΤΕΝΝΑ γίνονται και με τον Σωκράτη Κόκκαλη και με τον Γ. Μπατατούδη, ιδιοκτήτη της «Interactive». Η «Interactive» πρόσφατα πήρε άδεια για συνδρομητική ψηφιακή τηλεόραση. Την άδεια υπέγραψε ο πρώην υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας μετά από σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Ηδη ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει δοκιμές για την τεχνική υποδομή της πλατφόρμας. Η υποδομή του ΟΤΕ θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών από τις δύο εταιρίες. Ο ΟΤΕ , η ΕΡΤ και ο ALPHA έχουν στόχο οι αναγκαίες ενέργειες για την παροχή ανταγωνιστικών ψηφιακών συνδρομητικών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2000.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ