Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ενοπλοι Τσετσένοι κρατούν ομήρους

ΜΟΣΧΑ.- Ομάδα Τσετσένων αυτονομιστών διείσδυσε χτες τα ξημερώματα στο έδαφος του γειτονικού με την Τσετσενία, Νταγκεστάν, και συγκρούστηκε με περίπολο Ρώσων συνοριακών φρουρών, σκοτώνοντας εννέα από αυτούς και τραυματίζοντας ακόμα 10. Οι ένοπλοι, τελικά, διέφυγαν, παίρνοντας ομήρους από γειτονικό χωριό.

Η ομάδα των ένοπλων Τσετσένων συγκρούστηκε τα ξημερώματα με την περίπολο των συνοριακών φρουρών ανάμεσα στα χωριά Σαουρί και Μοκόκ κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία. Επειτα από τη συμπλοκή, οι περίπου 25 αυτονομιστές (60, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς) εισέβαλαν στο χωριό Σαουρί και κατέλαβαν το νοσοκομείο. Τελικά, οι Τσετσένοι εγκατέλειψαν το χωριό Σαουρί μαζί με τέσσερις ομήρους (όλοι άντρες, δυο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και δύο πολίτες).

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Νταγκεστάν, η περιοχή κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισαν οι δρόμοι προς την Τσετσενία και τη Γεωργία.

Η διείσδυση Τσετσένων αυτονομιστών υπό τον πολέμαρχο Σαμίλ Μπασάγεφ στο Νταγκεστάν το καλοκαίρι του 1999 οδήγησε στο δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, που άρχισε την 1η Οκτώβρη 1999.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ