Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διπλά εγκαίνια

Εγκαινιάζεται αύριο (8 μ.μ.) στην Αίθουσα Τέχνης «ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - artlife» (Ηροδότου 11), έκθεση έργων του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα. Εως τις 10 Γενάρη θα φιλοξενηθούν σχέδια, τέμπερες, δύο λάδια και τρία γλυπτά του μεγάλου μας δημιουργού. Το υλικό αυτό προέρχεται από ιδιωτικές συλλογές και θα πλαισιωθεί και από κάποια χαρακτικά του ιδίου.

Την ίδια μέρα στο art shop της Αίθουσας Τέχνης «Αστρολάβος - artlife», εγκαινιάζεται έκθεση μικρογλυπτικής σε κοσμήματα της Σιμόνης Ζαφειροπούλου. Αποτελείται από δύο ενότητες. Η πρώτη, η οποία περιλαμβάνει περίπου 20 κομμάτια, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με το μεγάλο δάσκαλο ζωγράφο και γλύπτη Ν. Χατζηκυριάκο - Γκίκα. Η ενότητα αυτή με τίτλο «Ποιητικά Θραύσματα» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1994. Η δεύτερη ενότητα αποτελείται από τα κοσμήματα που πραγματοποιήθηκαν πάνω σε ιδέες και σχέδια της Σ. Ζαφειροπούλου.

Τα περισσότερα είναι από απλά υλικά όπως βότσαλα, ξύλο, χαλκός, κρύσταλλα, αλλά και άλλα όπως μαύρο κοράλλι, έβενος, κεχριμπάρι (από το μελένιο του Αγίου Δομήνικου μέχρι το διαυγές της Βαλτικής και το βαθύχρωμο της Σαχάρας, σφραγιδόλιθοι 6.000 χρόνων από την Ασσυρία, προϊστορικά σιδερένια βέλη από τη Μεσοποταμία, τιρκουάζ από το υψίπεδο του Θιβέτ και από τις πεδιάδες της Σάντα Φε, στο Νέο Μεξικό, λάπις-λάζουλι από την Καμπούλ, βενετσιάνικες δαντέλες, πολύτιμες πέτρες από τη Σρι Λάνκα και τοπάζια από τη Μαδαγασκάρη.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ