Τετάρτη 3 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Η κυβέρνηση συνεχίζει να τους εμπαίζει

Χαρακτηριστική της τύχης που επιφυλάσσεται και στους νέους συμβασιούχους που στέλνει η κυβέρνηση στους ΟΤΑ είναι η στάση της απέναντι στους ήδη εργαζόμενους σε δήμους και κοινότητες. Τη στάση της κυβέρνησης, να μην προσέλθει εκπρόσωπός της στη χτεσινή προγραμματισμένη συνάντησή της με την ΠΟΕ ΟΤΑ, αποφεύγοντας έτσι να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ που είχανε θέσει με τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ ΟΤΑ).

Η κυβέρνηση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΔΑΣ, αξιοποιώντας το ξεπούλημα των κινητοποιήσεων από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) στην ΠΟΕ ΟΤΑ, και στη χτεσινή συνάντηση αντί να παρουσιαστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έστειλε τη διευθύντρια του υπουργείου, η οποία, όπως η ίδια δήλωσε, πήγε για να κάνει ενημέρωση για το κώδικα δήμων και κοινοτήτων και δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση να απαντήσει στα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι. Αιτήματα όπως: κατώτερος μισθός 1.100 ευρώ, μόνιμη σταθερή δουλιά, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά μαζί με το Συντονιστικό των ΟΤΑ τον αγώνα τους «ενάντια στην αντιλαϊκή και αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης» και να συμβάλουν στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στα σωματεία, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις και βάζοντας στο περιθώριο «τις δυνάμεις που πούλησαν τους αγώνες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ