Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο αγώνας σας δίνει φτερά στους λαούς

Χαιρετίζοντας τη νεολαιίστικη συγκέντρωση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε τα παρακάτω:

«Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

λαέ της Κούβας, είμαστε μαζί σας.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες της Ελλάδας, ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, δε θα επιτρέψουμε ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός να χτυπήσει την Κούβα. Δε θα επιτρέψουμε η προπαγάνδα κατά της Κούβας να επηρεάσει το λαό της Ελλάδας. Παλεύουμε στην Ευρώπη, για να υψωθεί ένα κίνημα αλληλεγγύης υπέρ της Κούβας, υπέρ της σοσιαλιστικής Κούβας, της Κούβας του Φιντέλ.

Ο αγώνας σας, σ' όλα τα μέτωπα, που δίνετε, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο πεδίο των ιδεών είναι αγώνας παγκόσμιας σημασίας. Αυτός ο αγώνας δίνει φτερά στους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αλλά και στους λαούς της Ευρώπης. Ο αγώνας σας κρατάει ψηλά το ηθικό των αντιιμπεριαλιστών, των αριστερών, των κομμουνιστών σ' όλον τον κόσμο.

Είμαστε μαζί σας, γιατί έχουμε ζήσει και εμείς την επέμβαση του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα και τη ζούμε και σήμερα. Στο παρελθόν μας έπνιξαν στο αίμα, τώρα η Ελλάδα είναι γεμάτη αμερικανικές βάσεις. Ζούμε την υποκρισία του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στο πετσί μας. Να ξέρετε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν παράνομα κομμουνιστικά κόμματα, υπάρχουν κομμουνιστές και αριστεροί στις φυλακές, γίνονται διώξεις.

Χιλιάδες Ελληνες αγρότες και εργάτες δικάζονται γιατί αγωνίζονται.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει το ηθικό ανάστημα να κρίνει τη δημοκρατία στην Κούβα. Γιατί στην Κούβα ο λαός είναι στην εξουσία και αυτή είναι η πραγματική εξουσία. Σας υποσχόμαστε να υποδεχτούμε τους Κουβανούς αθλητές στην Ολυμπιάδα της Αθήνας με αγάπη, να διαμορφωθεί ένα κλίμα για να μπορέσουν να αγωνιστούν και να ακουστεί ο ύμνος της Κούβας και στην Ελλάδα. Θα 'μαστε περήφανοι και εμείς γι' αυτό.

Μαζί σας με το σύνθημα: "Socialismo o muerte - Venceremos"»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ