Σάββατο 29 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πόλεμος συμφερόντων

Απ' ό,τι φαίνεται, καλά κρατεί ο πόλεμος συμφερόντων στο χώρο των ΜΜΕ. Το τελευταίο τεύχος του «Αντί» δημοσιεύει επιστολή του Στ. Ψυχάρη, εκδότη και γενικού διευθυντή του «Βήματος», προς τον Αρ. Αλαφούζο, εκδότη της «Καθημερινής», με ημερομηνία 27 Οκτώβρη 2003. Ανάμεσα σε άλλα, στην επιστολή σημειώνονται και τα εξής: «Αναγκάζομαι να σας γράψω δυο λόγια διότι οι αναίτιες και χυδαίες επιθέσεις της Καθημερινής εναντίον του ΔΟΛ κατά σύστημα και εμού προσωπικώς κατά καιρούς, συνεχίζονται κατά τρόπον που δημιουργεί ερωτήματα ως προς την αληθή πρόθεση της εφημερίδας σας.

Από τη μια πλευρά έχομε είτε αιτήματα της Καθημερινής να βοηθήσουμε στην προβολή συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου..., είτε προτάσεις συνεργασίας...., είτε και άλλα αιτήματα.... Και από την άλλη η εφημερίδα σας συνεχίζει τις χυδαιολογίες εναντίον μας.

Σας παρακαλώ να δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες στους συνεργάτες σας, καθώς εμείς δε θα θέλαμε να χρησιμοποιηθεί ο Τύπος ως πεδίον πολέμου από τον οποίο ο ΔΟΛ προβλέπω ότι δε θα βγει ηττημένος...».

Και η επιστολή κλείνει με το εξής υστερόγραφο: «Διερωτώμαι αν ο υιός σας κ. Ι. Αλαφούζος γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει αν αποφασίσει κάποιος να αναφερθεί στο πρόσωπό του με μεθόδους πάντως κοσμιότερες εκείνων που χρησιμοποιεί ο ραδιοφωνικός σταθμός που διευθύνει αφ' ης επέστρεψε, ληξάσης της καταζητήσεώς του, στην Ελλάδα».

Τα σχόλια περιττεύουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ