Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΕΣ
Ανούσια πόλωση μακριά από τα προβλήματα

Στη γραμμή της ανούσιας πόλωσης που όμως δεν κρύβει την πραγματική τους συμφωνία, για την κατεύθυνση της οικονομίας (για την οποία άλλωστε δεν είπαν τίποτα) κινήθηκαν οι δευτερολογίες του Κ. Σημίτη και του Κ. Καραμανλή. Είναι ενδεικτικό ότι, εκτός από την επίκληση διαφόρων εκθέσεων διεθνών οργανισμών, που ο καθένας χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν, η αντιπαράθεση και οι κορόνες ήταν για θέματα τελείως άσχετα με τα συζητούμενα.

Ετσι ο πρωθυπουργός εγκάλεσε τη ΝΔ επειδή η ΟΝΝΕΔ στο πρόσφατο φεστιβάλ της στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου προκάλεσε ζημιές τις οποίες δεν πλήρωσε ακόμα, ενώ δεν παρέλειψε να την αποκαλέσει «καθέξιν ασόβαρη». Από την πλευρά του ο Κ. Καραμανλής εγκάλεσε τον πρωθυπουργό γιατί συνεργάτης του (ο Κ. Κουλούρης) «εξύβρισε τα θεία» σε τηλεοπτική εκπομπή!

Ο Ορ. Κολοζώφ

Απάντηση σε αυτήν τη δικομματική κοκορομαχία έδωσε στη δευτερολογία του ο Ορ. Κολοζώφ τονίζοντας ότι η όλη αντιπαράθεση των δύο περιορίστηκε σε κορόνες που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση την πορεία της οικονομίας. Ασχολήθηκαν, είπε, με τέτοιου είδους ζητήματα που βοηθούν την πόλωση ενόψει εκλογών και προσπάθησαν επιμελώς να πουν πού διαφωνούν στα θέματα της οικονομίας. Αρκέστηκαν, συνέχισε, να αναφερθούν απλώς σε διάφορα διαχειριστικά ζητήματα, αφού δε διαφωνούν στα γενικότερα πλαίσια της οικονομίας, τα οποία είναι καθορισμένα από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ την οποία και ψήφισαν. Τα πλαίσια αυτά, παρατήρησε, ορίζουν ότι πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί το κεφάλαιο στα κέρδη του και τη διακίνησή του και από την άλλη μεριά να χτυπηθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων που αποτελούν για το κεφάλαιο «βαρίδι».

Ο Ορ. Κολοζώφ, τόνισε ότι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι το γεγονός ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι πρώτες σε κερδοφορία στην Ευρωπαϊκή Ενωση την ίδια στιγμή που οι μισθοί των εργαζομένων καταλαμβάνουν την τελευταία θέση.

Η φραστική όξυνση σε δευτερεύοντα θέματα, που παρατηρήθηκε σήμερα, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, είχε προεκλογικό χαρακτήρα και έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούμε προς τις εκλογές. Ομως, τόνισε, πρέπει ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του κρίνοντας όχι από τα νούμερα που του παραθέτουν, αλλά από το πώς περνάει καθημερινά στην οικογένειά του. Η αγωνία που έχουν οι εργαζόμενοι για το πώς θα βγει ο μήνας και για τους ανέργους που έχουν στο σπίτι τους δείχνει την πραγματική κατάσταση, η οποία δεν αλλάζει όσο και αν οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι με βάση τα στοιχεία η κατάσταση καλυτερεύει, είπε ο Ορ. Κολοζώφ και κατέληξε τονίζοντας ότι ο λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη του και στα δύο αυτά κόμματα και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπερασπίστηκε την αντιασφαλιστική στρατηγική(2009-03-27 00:00:00.0)
Νεοφιλελεύθερος Μαυρογιαλουρισμός...(2002-10-16 00:00:00.0)
Ενοχλείται η κυβέρνηση από τον έλεγχο(2000-05-25 00:00:00.0)
Περιορισμός δαπανών κατ' εντολήν του Διευθυντηρίου(2000-02-19 00:00:00.0)
Καταγγέλθηκε η κυβερνητική «εκστρατεία»(2000-02-01 00:00:00.0)
Δέσμια της εξάρτησης η εξωτερική πολιτική(1997-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ