Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Φταίει η «άτακτη» δημοσιονομική διαχείριση

Στα διαχειριστικά ατοπήματα της κυβέρνησης εστίασε την παρέμβασή του χτες ο πρόεδρος του «Συνασπισμού», Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσπερνώντας τις αιτίες της πολιτικής που ακολουθείται, δηλαδή την αποδοχή της λογικής της ΟΝΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «άτακτη και αδιαφανή δημοσιονομική διαχείριση» αναφερόμενος στις καταγγελίες περί κρυφών λογαριασμών και διπλών βιβλίων, μιλώντας για «δημιουργική λογιστική των προϋπολογισμών». Παράλληλα επισήμανε ότι «οι μηχανισμοί διαχείρισης των δημόσιων πόρων δεν έγιναν πιο αποτελεσματικοί», τονίζοντας ότι η δημόσια περιουσία εκποιήθηκε για την κάλυψη δημοσιονομικών κενών. Οσον αφορά την αγορά, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε πως «δεν υπάρχει υγιής ανταγωνισμός», την ίδια ώρα που «αποτρέπονται οι επενδύσεις» και η «υγιής καταναλωτική επέκταση».

Για το θέμα της ανάπτυξης ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σημείωσε ότι «οι ρυθμοί ανάπτυξης στηρίζονται σε μια κατασκευαστικού μονοδιάστατου τύπου αναθέρμανση», που «περιθωριοποιεί τη μεταποίηση και τις νέες τεχνολογίες», τονίζοντας πως «η Ελλάδα χάνει έδαφος», ζητώντας «ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο». Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για «εξωραϊσμό και ευδαιμονισμό» του κυβερνητικού έργου, που προκαλεί την «οργή και το θυμό της ελληνικής κοινωνίας», δηλώνοντας πως «μεταλλάχτηκε η πολιτική σας. Δεν είναι αριστερή πολιτική». Επίσης έκανε λόγο για «εξουσιομανία» της κυβέρνησης μιλώντας για «εκσυγχρονισμό που αφυδατώθηκε», καθώς και για «πολιτική που δημιουργεί μη προνομιούχους, τους οποίους αντιμετωπίζει με αυταρχισμό και αναλγησία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ