Σάββατο 15 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Στους δρόμους ξανά και ξανά

«Σημίτη, Ευθυμίου ακούστε το καλά, όχι άλλη κοροϊδία, γιατί στις εκλογές θα έχετε κηδεία», «Οχι άλλο στο μισθό της πείνας», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες χτες πραγματοποίησαν 24ωρη πανελλαδική απεργία και δυναμική πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν καθαρίστριες από Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καβάλα και άλλες περιοχές.

  • Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της «ΑΓΝΟ» στην 4ωρη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, ενώ μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα της κινητοποίησης στην πύλη του εργοστασίου. Η εκδήλωση αυτή αποτελούσε την πρώτη μιας σειράς κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, επειδή, όπως τόνισαν, δεν αντέχουν να βλέπουν την επιχείρηση να συρρικνώνεται, παραγωγικά τμήματα να κλείνουν, εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις να καταπατούνται, όπως να επιχειρούνται βλαπτικές μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και να μην πληρώνονται οι υπερωρίες.
  • Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από χτες οι εργαζόμενοι στην Τεχνική Εταιρία «Ευρωπαϊκή Τεχνική» στο έργο Μαραθώνια διαδρομή στο εργοτάξιο της Ραφήνας, μετά από απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χτες ο Σύλλογος Επιτυχόντων Μη Διορισθέντων σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έγινε το 1998, απαιτώντας την απορρόφησή τους στο Δημόσιο. Οι επιτυχόντες ταλαιπωρούνται εδώ και έξι χρόνια, με την κυβέρνηση να αρνείται συστηματικά να ακούσει έστω και τα αιτήματά τους.
  • Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών οι εργαζόμενοι απεργοί της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, διεκδικώντας οικονομικά αιτήματα και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΕΣΥΕ. Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία προς το Μαξίμου, όπου και παρέδωσαν τις θέσεις τους στη γραμματεία.
  • Κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενάντια στο κλείσιμο των «Χυτηρίων» και στην απόλυση των 47 εργατών, έκαναν προχτές το απόγευμα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, απολυμένοι των «Χυτηρίων» Ιωαννίνων και άλλοι εργαζόμενοι. Το ΕΚΙ έχει αποφασίσει, επίσης, την κήρυξη 24ωρης απεργίας. Οι εργαζόμενοι με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο έκαναν πορεία στην οδό Δωδώνης φτάνοντας έως τη Ζωσιμαία Ακαδημία. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2013-10-15 00:00:00.0)
Εσπασαν ξανά το συνδικαλιστικό «άβατο»(2006-01-10 00:00:00.0)
Ξανά χτες στο δρόμο(2005-07-19 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο σήμερα(2003-12-31 00:00:00.0)
"Βράζει" ξανά η Ζώνη(1997-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ