Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ο «Συρμός» «ταξιδεύει» και προσκαλεί

Αξιόλογα μουσικά σχήματα και ταλαντούχους δημιουργούς φιλοξενεί ο «Συρμός» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210-5203661), στο φετινό, δεύτερο χρόνο λειτουργίας του.

Σήμερα (10.30 μ.μ.), αύριο και την Τρίτη, στη σκηνή του εμφανίζεται το 7μελές νεανικό «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», που αγκαλιάζει την τζαζ, το μπλουζ, το ροκ και τον progressive ήχο, αλλά και παραδοσιακά ακούσματα. Εχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων τον περσινό χειμώνα στο «Συρμό», το καλοκαίρι το συγκρότημα συνεργάστηκε με καταξιωμένους καλλιτέχνες («Socrates», Β. Παπακωνσταντίνου, Μ. Πασχαλίδης). Με το «Φτηνό ευέλικτο μουσικό δυναμικό», σήμερα και την Τρίτη, θα συμπράξει ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ένα από τα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος «Socrates».

Την Τετάρτη, στο «Συρμό» πραγματοποιεί μια ακόμη εμφάνιση ο συνθέτης και στιχουργός Απόστολος Μπουλασίκης. Δημιουργός, που μέχρι σήμερα έχει υπογράψει σημαντικές συνεργασίες (όπως εκείνη του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο δίσκο «Πες μου ένα ψέμα» και του Χριστόφορου Κροκίδη «Ο φύλακας των σκουπιδιών»), παρουσιάζει την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλιά με τίτλο «Της πόλης ξωτικό», καθώς και παλιότερα τραγούδια του. Τις εμφανίσεις του «ανοίγει» το συγκρότημα «Ianos», που δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια στον Πειραιά και το ύφος του βασίζεται στο ποπ, ροκ και έντεχνο.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, στο «Συρμό», συναντώνται η Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο Κώστας Λειβαδάς, «ακροβατώντας» σε μιαν απρόβλεπτη παράσταση. Οι δύο καλλιτέχνες πρωτοσυναντήθηκαν στη σκηνή πριν από δύο χρόνια, στο πλάι του Ν. Πορτοκάλογλου, ενώ το τραγούδι «Μοίρα μου έγινες», που εμπιστεύτηκε ο συνθέτης - στιχουργός Κ. Λειβαδάς στην Α. Μπάμπαλη, έγινε επιτυχία. Στην παράσταση θα παρουσιαστεί μια επιλογή από τους δίσκους του Κ. Λειβαδά και ακυκλοφόρητα τραγούδια του, ενώ πέρα από το προσωπικό ρεπερτόριο των δύο καλλιτεχνών θα ακουστούν διασκευές από την ελληνική και ξένη δισκογραφία.

Ωρα έναρξης 10.30 μ.μ. Είσοδος (με ποτό): 9 ευρώ Δευτέρα - Πέμπτη και Κυριακή, 15 ευρώ Παρασκευή και Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ