Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πετυχημένες... και σπάνιες
«Μαμά μην τρέχεις» στο θέατρο «Διάνα»
«Μαμά μην τρέχεις» στο θέατρο «Διάνα»
  • Ξεκίνησαν οι παραστάσεις του έργου της Ελένης Ράντου «Μαμά μην τρέχεις», (σε συνεργασία Φίλιππου Δεσύλλα), που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά, στο θέατρο «Διάνα». Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα, τα σκηνικά του Ηλία Λεδάκη, τα κοστούμια του Μανώλη Γαλετάκη, οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού, η μουσική επιμέλεια του Φίλιππου Ταλάντη. Παίζουν: Ελένη Ράντου, Κατιάνα Μπαλανίκα, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σάκης Μπουλάς, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Κατερίνα Τσάβαλου, Ράνια Ιωαννίδου. Μια σύγχρονη μαύρη κωμωδία, με φόντο την Αθήνα του κυκλοφοριακού χάους, με επίκεντρο μια οικογένεια που παθαίνει το δικό της «κυκλοφοριακό έμφραγμα».
  • Και στο θέατρο «Ακάδημος» ξεκίνησαν οι παραστάσεις της ελάχιστα παιγμένης κωμωδίας του Γρηγόριου Ξενόπουλου «Δεν είμαι εγώ» που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, σκηνικά - κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ, μουσική Γιούρι Στούπελ και χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού. Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Βασιλική Ανδρίτσου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Βάσω Ιατροπούλου, Μιχάλης Αλικάκος, Θωμαΐς Ανδρούτσου κ.ά.
  • Την ιλαροτραγική φάρσα του Ντάριο Φο «Ενα τυχαίο ατύχημα» παρουσιάζουν ξανά μετά από 25 χρόνια ο Στέφανος Ληναίος και η Ελλη Φωτίου, στο θέατρο «Αλφα». Εργο επίκαιρο, όπου ένα πραγματικό, δραματικό γεγονός που έγινε στο Μιλάνο, ο Φο το μετέτρεψε σε μια κοινωνική σάτιρα και οι θεατές γελώντας και κλαίγοντας διαπιστώνουν πόσο εύκολα η εξουσία κατασκευάζει ενόχους. Πόσο συστηματικά σε τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί και σε εξαφανίζει χωρίς να το καταλάβεις. Η μετάφραση είναι της Αννας Βαρβαρέσου, η σύγχρονη απόδοση και η σκηνοθεσία του Στέφανου Ληναίου, η μουσική του Βασίλη Δημητρίου, το σκηνικό του Ζαφείρη Γαλάνη. Παίζουν: Στέφανος Ληναίος, Ελλη Φωτίου, Χρήστος Κελαντώνης, Τρύφων Παπουτσής, Θόδωρος Προκοπίου, Μίλτος Δημουλής.
  • Το μονόπρακτο του Χάρολντ Πίντερ «The dumb waiter» παρουσιάζει η ομάδα «Νάμα», στην αίθουσα «Black Box» του θεάτρου «Επί Κολωνώ» σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Χατζηνικολάου, η μουσική του Κώστα Αρβανίτη. Ενα καυστικό σχόλιο στις σχέσεις εξουσίας. Παίζουν: Πέτρος Αποστολόπουλος και Στάθης Σταμουλακάτος.
  • Ξεκίνησαν στο θέατρο «Γκλόρια» οι παραστάσεις της κωμωδίας «Μεθυσμένα κουφέτα» του Ρόμπιν Χάουντον σε μετάφραση - διασκευή και σκηνοθεσία Βασίλη Τσιβιλίκα και σκηνικά της Δέσποινας Βολίδη. Λίγο πριν αρχίσει η τελετή ενός γάμου, αρχίζει το μπλέξιμο με νύφες, γαμπρούς, κουμπάρους, συμπεθέρους. Απωθημένοι έρωτες, απιστίες, συνωμοσίες, πλαστοπροσωπίες. Παίζουν: Βασίλης Τσιβιλίκας, Ελευθερία Ρήγου, Κώστας Τερζάκης, Αριελ Κωνσταντινίδη, Μαρίνα Τσιντικίδου, Ζωζώ Ζάρπα.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ