Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 2 Νοέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8718

ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
Αρχισε η μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Με δυναμισμό έγινε η εκκίνηση της Οικονομικής Εξόρμησης από τη μεγάλη πλειοψηφία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ που προκήρυξε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος για το δίμηνο Νοέμβρης - Δεκέμβρης 2003, μπροστά στη μάχη των ερχόμενων γενικών βουλευτικών εκλογών


ΣΕΛ.  3

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
ΑΝΕΡΓΙΑ - ΥΓΕΙΑ βασανίζουν τα λαϊκά στρώματα

Η απάντηση που δίνει η κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ), αλλά και τα κόμματα του ευρωενωσιακού μονόδρομου (ΝΔ - ΣΥΝ), στο πρόβλημα της ανεργίας, είναι αναποτελεσματική, υποκριτική και επικίνδυνη. Προσπαθεί να εκτονώσει την οργή των ανέργων με τις λεγόμενες πρωτοβουλίες απασχόλησης, μια πολιτική η οποία, όχι μόνο δεν εμπόδισε την αύξηση της ανεργίας, αλλά λειτούργησε ως όχημα για την κατάργηση του 8ωρου, την υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την καθήλωση των μισθών, την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας. Η πολιτική της λεγόμενης επιδότησης της εργασίας, αντί της ανεργίας, έχει στόχο να επιβάλει στους εργαζόμενους ακόμα πιο σκληρούς όρους εκμετάλλευσης, να μοιραστούν μεταξύ τους τα βάρη της λιτότητας και της ανεργίας, με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τους μισθούς -μεροκάματα πείνας.

Την ίδια στιγμή ο τομέας Υγείας σε όλη την ευρωζώνη, ασθενεί βαρέως. Οι παροχές στους «αδύναμους» πετσοκόβονται. Πλέον πληρώνουμε για όλα. Για εξετάσεις, φάρμακα, πρόληψη και περίθαλψη. Η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων της ΕΕ, είναι καταδικασμένη. Η ιδιωτικοποίηση του χώρου, η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, η είσοδος μεγάλων επιχειρήσεων, προωθούνται γοργά.

Στο σημερινό «Ρ», διαβάστε ένα αφιέρωμα για το τι συγκεκριμένα προωθείται, για Aνεργία και Yγεία.


ΣΕΛ.  6  -  9,    11

Eurokinissi

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ «ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Επιστολή - φωτιά αποκαλύπτει ο «Ρ»!

Πίσω από τις «κινήσεις εντυπωσιασμού» της κυβέρνησης, με το γκρέμισμα μερικών μαντρότοιχων επωνύμων «πάνω στο κύμα», που κατέληξαν σε ένα φιάσκο και σε μια τραγωδία με την αυτοκτονία της Ρ. Σταθέα, κρύβεται μια ολόκληρη επιχείρηση «παράδοσης στο κεφάλαιο της δημόσιας περιουσίας»!

Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα ένα έγγραφο - «φωτιά»! Μια σημαντική επιστολή του κ. Δ. Λάμπρου, διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που στάλθηκε στις 15 Μάη 2003, με αποδέκτες τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, τον υφυπουργό Α. Φωτιάδη και τον ΓΓ του υπουργείου Γ. Κανελλόπουλο.

Αναλυτικά οι λεπτομέρειες του σκανδάλου αποκλειστικά στο σημερινό «Ρ».


ΣΕΛ.  16   -   17

Προσφορές για την Οικονομική Εξόρμηση
  • Ο Θωμάς και η Καλλιόπη ΚΥΖΙΡΙΔΟΥ προσφέρουν στο ΚΚΕ, ως πρώτη δόση, 4.000 ευρώ.
  • Η Κούλα ΚΑΤΣΑΡΟΥ και η Σούλα ΚΑΡΑΝΙΚΑ προσφέρουν 4.000 ευρώ
  • Αγωνίστρια από την Αιτωλοακαρνανία προσφέρει στο ΚΚΕ 2.000 ευρώ.


ΡΩΣΙΑ
Ο καπιταλισμός καταστρέφει την εκπαίδευση

Αποκαλυπτικά τα αρνητικά στοιχεία στον τομέα εκπαίδευσης στην καπιταλιστική Ρωσία την οποία η UNESCO κατατάσσει σήμερα στην 55η θέση στον κόσμο αν και ο σοσιαλισμός είχε καταφέρει να της εξασφαλίσει μια από τις πρώτες θέσεις στον τομέα της Παιδείας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού


ΣΕΛ.  22  -  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ